Mat & Bak

Dagens bakverk – Tigerkaka & Silviakaka

dagensbakverk1

 

Hej därute alla!

 

Jaha, vad ska man säga om vädret i dag egentligen? Inte så att man kan sitta ut och njuta av värmen i allafall. Här har det pendlat lite mellan regn, växlande molnighet och lite sol då och då, men graderna ligger bara på 10+. Inga högsommargrader precis. Så vi får nog vänta ännu ett tag på hettan. Idag dyker den nog inte upp i allafall.

Själv har jag ägnat morgonen åt bakning. 😀 När klockan var runt åtta i morse tog jag ut första kakan ur ugnen, en tigerkaka, som jag sedan roade mig med att dekorera medans nästa kaka, en silviakaka stod i ugnen. Dessa, tillsammans med ett gäng av förra bakdagens småbröd får bli fikat på dagens Homeparty hos mamma. Hon har en väninnan här ifrån Göteborg den här helgen så jag tyckte att jag kunde ta hand om den här biten så hon skulle kunna ägna tiden åt umgänge med kompisen i stället.
Jag har bloggat upp de här recepten tidigare så vill ni prova dem så bör ni hitta dem om ni söker i bloggen på namnen.

Nu ska jag i allafall ta och diska upp här och sen får det bli en stunds vila för mig. Jag är tokrädd för att trötta ut mig för tidigt, så jag åker på nån förbaskad migrän igen. Men jag hoppas det är över för den här gången.

Må så gott nu alla, och ha en fortsatt fin lördag!

På återseende lite senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...