Allmänt

Årets hetaste dag???

tokgodmiddag1

 

Hej hej ute i värmen! 😀

 

Nu är det nästan så man undrar hur långt termometern ska krypa uppåt idag. =)) När jag kikade på den för drygt 10 minuter sedan så stod den på 29,7 grader – i skuggan! Det är en helt otroligt varm dag. Om lite drygt en timme börjar kompisarna grilla ute hos en av killarna i gänget och hans fru, men sorgligt nog var Håkan och jag redan upptagna, så jag gissar att vi missar tidernas grillparty ikväll. Inte för det, vi kommer att få en trevlig kväll vi också, men visst är det typiskt när flera roliga saker råkar inträffa samtidigt. Själva får vi gäster ikväll så det är snart dags att förbereda grillen.

Och då vill jag passa på att tipsa om en sjukt god kombination som vi åt härom dagen.

Vi lade två kycklingfiléer i marinad kvällen innan så dom fick stå och dra under nästan ett dygn. Marinaden är Håkans egna hopkok så jag har inte ens nåt recept på den. Men den är i allafall galet god, och vi marinerar nästan allt i den.
Sedan grillade Håkan kycklingfiléerna på vår kolgrill med flis av äppelträd blandat i bricketterna. Det doftade verkligen helt underbart!

Till detta så wokade jag en blandning av grönsaker, bland annat broccoli, blomkål, haricot verts, paprika och vattenkastanjer och så hade jag även kokat äggnudlar som jag blandat i woken. Det här var verkligen fantastiskt gott ihop och bra mycket nyttigare än pommes frites eller potatissallad som man annars ofta har till det grillade. Inte för att jag har något emot det, jag älskar pommes, men ibland är det verkligen supergott att testa något annorlunda. Och som sagt, den här kombinationen var supergod!

 

Hmm.. det är nästan så man tror att parasollet ska flyga iväg i mellanåt, så blåser det nu. Men jag får nog erkänna att till och med jag njuter av vinden idag. Visst älskar jag värme, men frågan är om jag hade klarat av att vara på balkongen utan vind nu. Återigen kan jag bara konstatera att det är en väääldigt varm dag. 😛

 

Men nu måste jag sätta igång här om jag ska få något gjort inför kvällen. Ha en superfin fortsättning på denna heta sommardag och kväll. Jag återkommer senare, kanske. Det beror på om jag hinner. =))

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...