Allmänt

Loxys veterinärbesök idag

loxy111

God kväll på er alla!


Tack för era hälsningar och tankar idag när min lille gubbe var inne hos veterinären, både här och på mobilen. 🙂 Det var några nervösa timmar, eftersom det blev en riktig narkos idag – inte bara lugnande som jag trodde. Och min lille korkskalle är ju så stressad hos vetten så det var andra gången idag som det inte räckte med en spruta, utan dom var tvungen att ge honom mer för att han skulle somna.

Så jag har en ordentligt bakfull hund här nu kan man säga. 😉 Han har sovit sedan vi kom hem och nu börjar han ändå se lite piggare ut. När vi hämtade honom var han så groggy att tungan hängde ut genom mungipan på honom och han hade påtagliga besvär att hålla huvudet stilla. Det bara vinglade hit och dit. Lilla gubben. 🙂 Men trots att han var så borta och bara låg stilla så började han vifta på svansen när sköterskan som kom med honom lade över honom i mitt knä. Mattes lilla skatt! 😀


Två tänder fick dras ut idag, dom satt såpass löst, och en tand till är i farozonen. Det är tandstenen som har lett till detta, en inte helt ovanlig sak hos chihuahua tyvärr. Men ingen inflammation eller infektion tack och lov! Öronen såg jättebra ut, så antibiotikan fick bukt med öronhinneinflammationen. Klorna tog dom ner ordentligt idag, det syns att dom har tagit pulpan på nästan varje klo. Men förhoppningsvis drar den sig tillbaka i och med detta och klorna håller sig kortare längre. Men jag hoppas att vi kommer till den punkten där vi kan klippa alla helt själva sen, utan lugnande. Det är inte kul att behöva göra så här. Vår veterinär är så otrevligt uppriktig också. :-/ Jag vet ju att det alltid finns en risk med narkos, men jag tycker ändå inte om att höra hans ord. När jag bad honom att ta väl hand om min skatt när han gick iväg med honom, så svarar han att ”han gör det bästa han kan men allt kan ju hända… ”

Hur lugn känner man sig då?

Och när vi hämtar honom och ska åka hem så får jag höra; ”..hoppas nu att han återhämtar sig.”

Öhh..?

Som sagt, man blir lite nervig när han säger så där.


Men nu är min skatt hemma igen och jag ska ägna mig åt honom nu och ligga och gosa i soffan. 😀 Jag är så lättad att det gick bra idag. Nu vill jag bara att han ska piggna till också, så jag känner igen min lilla skatt igen.


Ha en jättefin kväll alla, och en god natt när det blir dags.

Jag säger natti nu, och återkommer i morgon bitti igen. Ha det så bra tills dess!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

  1. säger:

    Hej! Stackars lilla Loxy. Vi sövde Rocky också för ett tag sedan för att ta bort tandstenen. Har Loxy också haft öroninflammation? Vi håller på att ge Rocky droppar mot det just nu.

    Jobbigt när dom är dåliga våra små.

    Kram Linda

  2. säger:

    Vad skönt att det gick bra för Loxy idag.
    Lustig veterinär som beter sig så, man blir ju inte mindre orolig då precis.

  3. säger:

    Gott att det är över, Kram!

Kommentarer är stängda.