Allmänt

Blåbärsplock idag?

blabarmorgon1


Hej hopp alla glada!


Det verkar som om vi ska få ännu en härlig förmiddag innan det mulnar på. Har vi riktig tur så kommer inte regnet förän till kvällen så det gäller att ta vara på dagen. 😀

Jag har precis varit ute och kikat på SLU’s sida och fått lite information om hur blåbärsåret ser ut att bli, och här hos oss verkar det faktiskt bli lite blåbär i år. Dessutom har jag förstahandsinfo från min bror som har varit ute och plockat och det fanns massor där han var. Så det här är vad jag funderar på att göra idag – plocka blåbär! 🙂 Det finns bara ett problem – jag har inga gummistövlar. Och jag vägrar att knata runt i blåbärsriset utan stövlar, det är ju som att be om att få bli huggormsbiten typ. Så ska jag ut i skogen så måste jag först ha ett par stövlar. Jag funderar på om dom fortfarande har kvar gummistövlarna som jag såg på Maxi för ett tag sedan. Rosa såklart. 😀 Och dom kändes kraftiga och hållbara också. Hmm..det är nog värt en sväng dit tror jag.

Jag var även inne och kikade på Skenstaboa’s hemsida men såg till min besvikelse att jag missade jordgubbsplocket i år – igen! Jag måste planera det där bättre om jag ska få några jordgubbar att göra sylt på nästa år.

Men blåbär finns det som sagt, så nu ska jag planera dagen och se om det blir nåt plock idag. Min kära sambo är iväg på en morgoncykeltur så jag får vänta tills han kommer hem och se vad han har för dagsplaner.


Ha nu en jättefin dag alla, och ta vara på solen!

På återseende lite senare!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    Mmmm blåbärspaj:)

Kommentarer är stängda.