Dagens recept idag blir potatissalladen som vi serverade till buffén i helgen. Receptet kommer från början ifrån Håkans syster och jag blev överförtjust när jag åt den där första gången. Det är som synes ingen klassisk krämig potatissallad, men den är otroligt god! Så här kommer receptet – håll till godo! 😉
Potatissallad
Du behöver:
6 hg potatis
250 gram tärnad fetaost
100 gram Kalamataoliver
100 gram soltorkade tomater (marinerade)
2 krossade vitlökar
1 skivad rödlök
Ruccolasallad och rostade pinjekärnor
Salladsolja
1 dl olivolja + olja från tomater och fetaost
2 msk rödvinsvinäger
1 dl hackad persilja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här:
Koka potatisen och skär den i mindre bitar. Blanda potatis, fetaost och oliver i en salladsskål eller på ett fat. Strimla de marinerade tomaterna och blanda i även dem. Krossa eller finhacka två små vitlökar och strimla en rödlök och blanda i salladen. Klipp ner ruccolasalladen och rosta pinjekärnorna snabbt i en het panna och häll dem över salladen.
Blanda sedan ihop samtliga ingredienser till till salladsoljan. Häll den över salladen och förvara svalt till servering.
Lycka till! 😀
Den var så God så jag sätter den på min önskelista ;-D
Detta måste testas, ser verkligen kanon gott ut.
Kram kram