Här kommer det utlovade receptet på minipajerna jag gjorde i helgen. Supergoda pajer med varmrökt lax och lite annat. Gillar ni lax så ska ni definitivt testa de här. Dock tyckte jag att det var en liten smula märklig pajdeg, lite för lätt och frasig för min smak. Så nästa gång jag gör dem så väljer jag nog mitt vanliga pajdegsrecept.
Men här kommer i allafall helgens recept.
Minipajer med varmrökt lax
6 st.
Du behöver:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
75 gram rumstempererat smör
50 gram kesella lätt
Fyllning:
5 hackade scharlottenlökar
smör
250 gram varmrökt lax i bitar
75 gram strimlade sockerärtor
1/2 dl hackad dill
1/2 påse riven ost för gratäng/paj
Äggstanning:
3 ägg
2 dl lätt créme fraiche
1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i sex minipajformar, ca 12 cm i diameter och ställ dem i kylen ca 30 minuter. Nagga dem med en gaffel och förgrädda pajskalen i ca 10 minuter.
Fräs scharlottenlök i smör i en stekpanna. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Fördela fyllningen i pajskalen och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Lycka till! 😀