Mat & Bak

Resultatet av dagens storbak

bak3

 

Hjälp, säger jag bara!! Jag är helt slut!

 

God kväll på er förresten. 😀 Hoppas ni har haft en fin dag och kväll. Själv blev jag precis klar i köket med det sista efter min stora bakdag, och faktum är att det här är det första jag sitter ner på precis hela dagen. Jag har inte varit i närheten av en stol sedan sista blogginlägget i förmiddags. *s* Förutom några turer ut med Loxy när degar har jäst eller legat på kylning så har jag stått i köket nonstop. Det är ju en himla tur att man har valt det här själv, annars hade jag känt mig som värsta slaven idag. *s* Men nu råkar jag ju faktiskt tycka att det här är kul också, och jag har lyckas råda bot på bristen i frysen ganska ordentligt. 😀

 

Först blev det som jag nämnde tidigare, en äppelkaka i långpanna. Efter det gjorde jag Håkans Sverige-kaka, som jag också planerat. Och då var jag ju tvungen att göra en Silvia-kaka också, som är min favorit. 😛

Utmaningen i dag var en Cheesecake som jag aldrig gjort förut, och jag hoppas den blev bra. Jag har ju inte smakat på den än, och ärligt talat så vet jag inte exakt hur dom ska se ut… *skratt* Men den har i allafall betett sig som det står i receptet att den ska göra, så jag hoppas på det bästa. Den ska jag bjuda på med hallon tänkte jag, och har jag lyckats med den som jag tänkt mig så lägger jag ut receptet här sedan. 🙂

 

bak1

 

Efter det satte jag igång med bullbak och dom blev i allafall supergoda! 😀 Men jag har inte riktigt vant mig vid det här nya sättet att snurra bullarna, som min kompis Helén har lärt mig – eller rättare sagt – jag har lite svårt att bedöma storleken när jag gör så. Det resulterade i att satsen som skulle bli ca 48 bullar bara blev 24 stycken… Ni kan ju tänka er storleken…*skratt* Men det har i allafall inte inverkat negativt på smaken. 😛 Och jag tycker det blir så himla fint med snurror, så jag ska nog lära mig den där tekniken ordentligt nångång. =))

 

bak2

 

Sist ut i dag blev en trippelsats med roliga småkakor. 😀 Jag kommer få göra fler senare gissar jag, för idag blev det varken kanelkakor eller finska pinnar utan bara färgglada varianter med strössel av olika slag och smaker. Det där med färgglada småkakor har blivit en sån där grej som jag bara måste göra varenda gång jag bakar, förr var det alltid negerbollar. *s*

Jag hade egentligen planerat att baka kolasnittar och mazariner idag också, men så upptäckte jag (lyckligtvis i tid) att jag inte hade alla ingredienser hemma, så det får bli en annan dag. Men med tanke på vad klockan är nu, så var det kanske lika bra att jag inte startade upp två bakprojekt till… 😉 Då hade jag väl stått i köket till typ två i natt eller nåt.. *s*

 

cutecolorsrecipeicon31

 

Men nu orkar jag inte så mycket mer idag. Det är dags för en liten kvällstur med lilleman, och sen ska jag hoppa i säng. Det blåser som 17 ute och regnet hänger i luften, så jag ska nog plocka ner alla grejer från balkongbordet också innan jag lägger mig. Annars finns risken att jag bara har en hög med glas- och porslinskärvor kvar därute i morgon bitti.

 

Men nu säger jag god natt för ikväll. Må så gott alla, och ha en fortsatt fin kväll tills det är dags för sängen.

På återseende i morgon!

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...