Allmänt Mat & Bak

Första kakan i ugnen.. :-)

applecake1

 

Då var storbaket i full gång! 😀

 

Det första som hamnat i ugnen är en äppelkaka i långpanna – en likadan som jag gjort tidigare och lagt upp receptet på. Så jag skriver inte ut det igen, du hittar det här om du vill prova det.

 

Nu ska jag bara vänta på att den blir klar och ugnen ledig så ska nästa kaka in. Det blir en Sverigekaka, också ett tidigare recept, men eftersom jag vet att det är en storfavorit hos Håkan så fick det bli en sån idag. 😉 Sen blir det lite småkakor också, och ett par nya recept som jag är lite nyfiken på att testa. Men det kommer upp senare. 😀

 

cutecolorsrecipe4

 

Jag fick en trevlig stund med fika här innan jag satte igång, när mamma dök upp med Pellisen efter deras morgonpromenad. Jag hade några stackars udda bitar kvar av lite olika fikabröd, men nu är allt definitivt slut, så det kunde inte passat bättre än med bakdag idag.
Det är dessutom ett perfekt väder för bakning, även om jag egentligen helst hade velat haft sol förstås. Det är ett himla märkligt väder faktiskt. Grått, mulet, lite blåsigt men inget regn och nästan 20 grader varmt..(?!) Åska på G kanske? Vi får väl se. Det är i allafall ganska skönt att inte solen gassar in i köket när ugnen står på och det ändå är så varmt där idag.

 

Men nu ska jag fortsätta med bakningen. 😀 Återkommer lite senare med ett par nya recept – om dom lyckas…. 😉

 

Må så gott alla!

 

cutecolorsrecipeicon31

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

 1. Dennis säger:

  Oh, ser ju inte helt fel ut:p Blir oxå sugen på att baka nu ju…

 2. säger:

  Du är jätteduktig! Prova lite kokosflingor på äpplena nån gång i kakan, det är gott:)

 3. åh, gud så gott de ser ut.. å smakar gott gör det nog oxå!

  Längtar riktigt efter äppelpaj eller nått liknande nu, men kan tyvärr inte göra det. Min kära sambo är allergisk mot kanel, å vill ju inte fresta honom.

  ha en bra kväll, kram

Kommentarer är stängda.