svampgott1

 

Hej hej alla!

 

Hoppas ni har en skön fredag därute! Enligt dagens löpsedlar så är tydligen Spanienvärmen på väg hit till Sverige för att ge oss några heta sensommardagar. Vågar man tro på det? Något likande sa dom ju faktiskt förra året också, och den värmen väntar vi fortfarande på. 😉

Hur som helst, hoppas kan man ju alltid. =))

Nu är jag i allafall klar i köket efter lunchlagandet, som idag blev crepés fyllda med kantarellstuvning. På egenplockade, supergoda kantareller. 😀 Men jag skulle gärna ha fler och kunna frysa in för framtida bruk. Vi får väl se om vi kommer iväg för att plocka lite till nån dag framöver.

Crepésen som jag gjorde idag har jag inget speciellt recept på, utan jag brukar bara slänga ihop vanliga pannkakor och göra en stuvning på något. Men vill ni prova min kantarellstuvning som blev enormt god idag, så tog jag ca 1/2 liter kantareller som jag smörstekte tillsammans med finhackad charlottenlök, lite salt och svartpeppar från kvarn. Sedan hällde jag på ca 3 dl grädde, en halv svampbuljongtärning och 2 msk viltfond och lät det koka ihop en stund på svag värme för att till slut reda av stuvningen med idealmjöl som jag pudrade på lite i taget tills stuvningen blivit lagom tjock.

Till sist fyllde jag tunna pannkakor med stuvningen, rullade ihop dem och serverade dem med en lätt sallad.

Superenkelt och supergott! Självklart kan ni använda annan svamp än kantareller om ni hellre vill det. Lycka till! 😀

 

Nu har Håkan åkt upp till mc-lokalen för att fixa med lite saker däruppe, och själv ska jag lägga mig och vila en stund. Någon nattsömn blev det ju inte i natt heller, så jag ska försöka få lite vila en timme eller två i allafall, innan det är dags att sätta igång med lite annat här hemma – och att laga fredagsmiddag. 😛

 

Ha en fortsatt fin dag alla! Jag tittar in lite senare. 🙂

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 20th augusti 2010
Filled Under: Delikatesser, Lunch, Mat & Bak