Dagens recept idag blir en hallonkaka som till stor del påminner om en hallonpaj. Den är tokgod att äta som den är, men skulle nog vara ännu godare med en klick vaniljsås till. 😀 Jag vet inte om min långpanna är extra stor, men för mig räckte inte degen till utan jag fick göra en dubbel sats av den. Något att tänka på om ni gör kakan i en stor form. Här kommer i allafall receptet på denna goda kaka. 🙂
Rutig hallonkaka
Du behöver:
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 gram smör
1 st ägg
Fyllning:
1,5 dl – 2 dl hallonsylt
Gör så här:
Blanda samman ingredienserna till degen. Använd gärna matberedaren. Kör i så fall bara precis samman till en deg. Låt vila svalt ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla och tryck ut ca 3/4 av degen i en långpanna, ca 25×35 cm, klädd med bakpapper. Bred på sylten.
Kavla resten av degen och skär ut smala längder. Lägg dem diagonalt på kakan i ett rutmönster.
Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Skär i rutor medan kakan fortfarande är varm.
Lycka till! 😀
Muums, du bakar så mycket gott så vet inte hur jag ska hinna med och prova allt! Hihi, jag vet.. har typ inte tid att åka till gymmet och träna men nu när jag köpt ett kort så måste jag ju verkligen.. så bara det är en liten motivation i sig 🙂 Ha en superfin dag i regnet! Kram