Dåså, då var tvättstugan klar, sockerkakan klar och förmiddagsfikan avnjuten. 😀
I vanlig ordning strulade det en smula med vår ugn som inte är som andra ugnar… Man kan inte riktigt lita på den, för ibland måste man korta av baktiden och ibland förlänga den. För det mesta är det det sistnämnda som gäller, och så var det förstås idag. Så när jag kollade sockerkakan när det egentligen var dags att ta ut den, så var den kanonhög och jättefin – tills jag hade stuckit en sticka i den och känt efter om den var klar. Då sjönk åbäket ihop som en lerhög och invändigt var det bara smet. Så för att vara på den säkra sidan så lade jag en bit aluminiumfolie över kakan och lät den stå inne i ca 10-12 minuter till och sen var den klar. Men den reste sig ju inte igen förstås, det var ju bara att acceptera.
Fast jag tyckte nog att den blev ganska okej ändå. =)) Och den var absolut tokgod! 😀
(Mamsen – en fika i morgon kanske? 😉 )
Vill ni prova receptet så kommer det här – en alldeles vanlig, men underbart god sockerkaka:
Du behöver:
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
Skal av 1 citron (valfritt)
Smör och ströbröd till formen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
6. Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Lycka till med ditt sockerkaksbak! 😀
Vad tror du, du känner väl mej haha
klart jag kommer upp på en fika.
Den ser jättegod ut, kram MAM.
Mmmm jag känner den underbara doften av ny bakt sockerkaka =)
Älskar dina inlägg gumman =)
Ha en underbar kväll
Kram
Hej!
Behöver få tag på dig och har tappat bort din mail add, kan du maila mig så fort du ser detta..? viktigt! Kram
Annelill: *Skratt* Jag tänkte väl det! 😀 Vad sägs om 11-tiden? Blir det bra? 😀 Kramizar!
Ida: Tack söta, vad glad jag blir! 😀 Det doftade verkligen underbart här idag. Man önskade verkligen att man kunde behålla doften på något sätt. *skratt*
Ha en underbar kväll du också.
Massa kramar!
Lotta: Jag har mailat dig gumman. Ring om du vill. Kramiz!
[…] har lagt upp receptet tidigare här på bloggen, så vill du testa det så hittar du det här. […]