Mat & Bak

Dagens middagstips – Snabba wokgrytan

wok1

 

Det blev lite ”vad köket har att erbjuda” till middag idag. *s* Eller ja, vi körde en wok, men jag slängde ihop det som fanns och hoppades på det bästa. Och det blev faktiskt riktigt gott! 😀 Det här med wok är en himla bra grej egentligen. Man kan slänga i nästan vad som helst, det är sällan speciellt kaloririkt med bara en liten skvätt olivolja i wokpannan, men däremot väldigt nyttigt med massa blandade grönsaker på det där krispiga al dente-sättet.

 

Dagens middag bestod alltså av följande:

 

1 burk bambuskott (skivade)

1 burk vattenkastanjer

1 halv påse styckfrysta broccolibuketter

1 röd paprika

1 gul lök

1 röd lök

1 paket hackad bacon

färska örter (timjan, orgegano och basilika)

1 paket risnudlar

 

***

 

Jag kokade nudlarna ett par minuter i saltat vatten och ställde dem att rinna av i ett durkslag. Under tiden wokade jag stora bitar av löken, paprikan och broccolin i ca 2 msk olivolja. När grönsakerna börjat få färg lade jag i bambuskotten, vattenkastanjerna och baconet och lät det fräsa med i oljan. Jag finhackade en ordentlig hög med basilika, timjan och oregano och strödde ut i wokpannan och blandade med de andra ingredienserna och wokade allt på medelstark värme i ca 10 minuter medans jag vände på det med jämna mellanrum. Till sist blandande jag i risnudlarna och värmde upp dem i wokpannan tillsammans med resten innan det var dags att servera.

 

Jag brukar alltid se till att fylla på mitt förråd av konserver när vi handlar, om det så bara är ett par burkar per gång. När vi storhandlar blir det oftast ett ordentligt lager. Det är perfekt att ha hemma när man har bråttom, idétorka eller helt enkelt inte har något hemma och inte orkar ge sig iväg och handla. Konserver står sig länge och det finns mängder av olika sorter. Man kan laga alla möjliga roliga saker med hjälp av dem. Nu är väl detta kanske inte den största höjdaren när det gäller matlagning – jag vill helst laga på färska råvaror själv. Men som nödproviant är det absolut perfekt tycker jag! 😀

 

Idag blev det i allafall en riktigt god wokad rätt med bacon och grönsaker som vi åt tillsammans med kall Sweet sour sauce. =))

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. Hjälp vad hungrig man blev av att kika in här! Ska ju hem och sova snart, helst utan den där onödiga nattamaten 😉
    Visst är det lilla hundtältet smart – och M älskar det! Vårt ex var det sista, och det har som sagt legat undanlagt i säkert ett halvår, just för att jag ville ha det till våren och nya lägenheten. Men jag har för mig att Ninnie har pratat om att ta in en ny, liknande modell! Ska kolla det med henne i morgon! Maggies tält kostade 399 kr så jag kan tänka mig att de nya också hamnar där i krokarna. Annars finns det ett par modeller på Ikea, har du sett dem? Bara 99 kr. Men det som ser ut som ett ”riktigt” tält är tyvärr i orange kamo och tokfult 🙁 Jag återkommer helt enkelt till dig (och husse :)) i frågan!
    Kramar i massor!
    ps. Jag hamnar ju lite efter med kommentarerna ibland när jag jobbar mkt och så, men ifall du inte har sett att jag svarade på din klänningskommentar så kan du kolla nu! 😀
    http://poshpoodle.blogg.se/2009/april/pampet-gor-en-pudel.html
    En kram till!

  2. mums, de där såg gott ut!!

Kommentarer är stängda.