Mat & Bak

Dagens recept – Skaldjurssoppa

ik4702skaldjurssoppaDagens recept är i ärlighetens namn egentligen inget riktigt recept utan en liten fuskvariant som jag brukar köra på ibland, men som verkligen är supergod! 😀

Vi bestämde oss för att ta något lätt till middag i dag och sen ta gårdagens recpet, de små sandwicharna, framför tv’n ikväll. Så idag blir det en enkel skaldjurssoppa här hemma.
Och det enda jag gör då är att värma ett paket med Kelda Fabulous Fish spetsad med lite grädde. Soppan får sjuda på spisen i några minuter och under tiden har jag några goda ”nästan-färdiga” minibaguetter i ugnen. När baguetterna är färdiga tar jag av soppan från spisen och blandar ner 1 1/2 deciliter skalade räkor och 1 1/2 deciliter kräftstjärtar i den färdiga fisksoppan och avslutar med att strö lite finklippt dill över.

 

Den här soppan tillsammans med varma minibaguetter nyuttagna ur ugnen är perfekt som en enkel snabbmiddag eller lunch, och den är verkligen supergod! Något jag varmt kan rekommendera. Det är egentligen en mager soppa på bara 5% så vill man behålla den så, så behöver man förstås inte blanda i grädde som jag gör. 😉

Ha en fortsatt fin kväll alla!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...