Mat & Bak

Dagens recept – Drömtårta

dromtarta1

 

Hej hej!

 

Här kommer Dagens recept innan jag däckar av på soffan en stund. Jag är något grusig i ögonen nu, efter att ha suttit och jobbat vid datorn nonstop sedan sex i morse. Fyra timmar utan bensträckare är inte smart. Förr, när jag rökte, så fick jag automatiskt bensträckarpauser när det var dags att smita ut på balkongen, åtminstone en gång i timmen. Men numera kan jag bli sittandes hur många timmar som helst utan att röra mig från datorn. Jaja, inte för att jag har nån större lust att börja röka igen bara för att röra på mig…hehe! 😉 Men jag får nog börja ställa mitt larm på en pauspåminnelse en gång i timmen tror jag. =))

Här kommer i allafall receptet på ännu en av mina kakor som jag bakade härom dagen;

 

Drömtårta

 

Du behöver:

3 st ägg
1,5 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao

Enkel smörkräm:


85 gram rumsvarmt smör
1,5 dl siktat florsocker
1 st äggula
1 tsk vaniljsocker

 

Gör så här:

Vispa sockret och äggen poröst.
Sikta ner potatismjöl, bakpulver och kakao och rör tills allt är väl blandat.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i långpanna (ca 30 x 40 cm).
Grädda i 200 – 225 grader 6-7 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt den kallna. Eller enklare: Sockra på kakan, lägg ett smör- eller bakplåtspapper över och vänd på alltihop. Ta av bottenpappret och lägg på en fuktig handduk medan kakan kallnar.
Smörkrämen: Rör poröst smör och florsocker. Rör ner äggulan och vaniljsockret och eventuellt en gnutta lös apelsinmarmelad.
Bred krämen på den kalla kakan och rulla ihop.

 

Den var riktigt god tycker jag! 😀 Och tipset om en fuktig handduk över kakan medans den svalnade var suverän – kakan blev jättefin! Men nästa gång jag bakar denna så ska jag norpa en idé ifrån Håkans syster och hennes drömtårta från i somras. Hon hade lagt smultron i smörkrämen. Fullkomligt ljuvligt! Om jag får tag i smultron är väl en annan fråga, men det finns ju andra goda bär. 😀

Lycka till om ni provar på receptet!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(4) kommentarer

 1. säger:

  Åhh! Mums vad gott det såg ut! ^^
  Jag är inte mycket för bakverk och så annars men detta såg verkligen supergott ut. Får nog bli detta receptet till min födelsedag i september. Något måste man ju bjuda på. 🙂

 2. Virre säger:

  Man kanske kan lägga nutella i smörkrämen 🙂

 3. Cherlindrea säger:

  Virre: Det lät inte helt fel! 😀 Jag brukar annars göra en créme cheese frosting med nutella som är sjukt god till t.e.x mina cupcakes! 😀 Men jag har gjort den så många gånger att jag nästan börjat tröttna på den. Men jag misstänker att du skulle gillat den. 😉
  Kramizar!

 4. Virre säger:

  Åh WOW!!! JA, det hade verkligen gått hem hos mig 🙂 Lät ju hur bra som helst 🙂 Stor god natt kram på dig

Kommentarer är stängda.