frasvafflor1

 

God kväll på er alla!

 

Hoppas ni har haft en bra dag, även om vädret inte har varit det roligaste precis. Det har ju varit några sprickor i molnen då och då, men mestadels har det regnat och blåst hela dagen. För min del har det väl egentligen inte spelat någon större roll. Jag har inte varit så bra idag på grund av sömnbristen, så av och till har jag mest legat och försökt få mig lite sömn – utan resultat dock.

Men mitt på dagen var jag uppe och gjorde i ordning våfflor till Håkan och mig, ibland är det så himla gott med något sånt där enkelt till ”middag”. 😀 Och för den som brukar köpa färdig våffelmix – vilket jag också alltid gjorde förr – så måste jag bara få tipsa er om mitt supergoda frasvåfflerecept som blivit en självklarhet här hemma  hos oss. Det är nästan lika enkelt att göra egen smet som att blanda ihop mixen, och man tjänar mycket i smak på att göra det här själv även om den färdiga våffelsmeten faktiskt är klart gångbar den också. Det blir två Dagens idag, men så blir det ibland. 😉 Varsågoda – Dagens recept nr.2;

 

Jättegoda frasvåfflor

 

Till ca 10 laggar behövs:

50 gram  smör
4 dl  vetemjöl
2,5 dl  vatten, eller vichyvatten
2 krm  salt
4 dl  grädde

Gör så här:

 

1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Rör samman mjöl, vatten och salt till en jämn smet.
3. Vispa grädden tjock. Rör ner grädde och smör i smeten.
4. Hetta upp våffeljärnet och smörj det före första laggen.
5. Häll i ca 1 dl smet och bred ut den lite. Grädda tills våfflan fått fin färg.

 

Smaklig måltid! 😀

 

Nu ska jag återvända till sängen och horisontellt läge. Har jag tur så får jag sova i natt och känner mig lite bättre i morgon. Jag har så mycket att göra så jag har definitivt inte tid att ligga och glo i taket. Inte kunna sova, men inte orka göra något heller. *gnäll gnäll* Hehe! Nej, men ärligt talat så är det mer än frustrerande! Behöver någon som slår en påk i skallen på mig. (kan du motstå den frestelsen Veronica? Haha)  😛

Nehepp, nu ska jag sluta babbla av övertrötthet här. *s* Ha en fortsatt fin kväll alla, och på återseende i morgon igen.

Och sov så gott när det är dags!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 25th augusti 2010
Filled Under: Desserter, Lunch, Mat & Bak