Mat & Bak

Dagens recept – Inlagd sill

sill1

 

Hej hej alla!

 

Tänkte jag skulle ta en liten paus ifrån köket och sitta ner en stund. Jag har fått klart Inlagd sill och Romsill hittills, och har senapssillen kvar. Jag tror aldrig jag har lagt upp receptet på inlagd sill här, helt enkelt därför att det står på baksidan av inläggningsburken. Men för er som vill göra på ert eget sätt och köpa inläggningssill i lösvikt, så tänkte jag ändå lägga upp det här. Det är världens enklaste inläggning men det blir såå himla gott! 😀

 

Inlagd sill

Du behöver:

 

2 burkar inläggningssill eller 6 stycken sillfiléer

3 dl vatten

1 dl ättika

1 tsk hel vitpeppar (krossad)

4 tsk hel kryddpeppar (krossad)

2 lagerblad

10 kryddnejlikor

1 rödlök

1 bit (ca 10 cm) purjolök

 

Gör så här:

 

Skölj sillfiléerna noga och låt dem rinna av ordentligt.

Koka upp en lag på vatten, ättiksprit och kryddor och ställ den att kallna. Den måste bli riktigt kall, annars ”smälter” sillen bort. 😉

Skiva rödlöken och skär purjolöken i tunna bitar. Skär sedan den avrunna sillen i lagom stora bitar och varva sill och lök i en skål eller burk. Häll till sist på den kalla lagen och låt sillen dra i minst ett dygn.

 

Lycka till! 😀

 

Nu ska jag göra ett försök med min första senapssill. =)) På återseende senare!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...