Allmänt

Bebopalula, 50-talsfestival på lördag! :-)

bebopalula1

Nu är det äntligen dags! 😀

Jag har sett fram emot lördagen den 4:e september ett bra tag nu. Då ska vi nämligen iväg till lilla byn Tranemo utanför Borås, och gå på 50-talsfestival! 😀

Bebopalula heter festivalen och går alltså av stapeln på lördag, på Parkudden i Tranemo. Klockan 12.00 är det först en cruising med massa läckra 50-talsbilar genom byn, där det också är marknad denna dagen. Sedan öppnar parkgrindarna klockan 13.00.

loppa

Det kommer att finnas massor att titta på i form av bilutställning, band som spelar, utställning av tidsenliga kläder och prylar, fotoutställning med bilder från förr, spelhörna där du kan sätta dig och knåpa ihop en ”loppa” 😀 och en massa mer!

Jag har ju egentligen inga minnen ifrån den här tiden, det var ju knappt så min mamma var påtänkt då. *skratt* Eller jo, det var hon ju förstås, men hon var ju bara barn på 50-talet. Pappa däremot upplevde ju mer på den tiden och hur det än är så tycker jag det är en otroligt läcker tidsperiod, både klädmässigt, bilmässigt, musikmässigt och så vidare. Framför allt bilmässigt! 😀 Det ska bli tokroligt att se utställningen. Vissa bilar är ju speciella favoriter förstås, som till exempel…

cadillac11

Otippat va?! Haha!

I allafall så verkar det som om arrangörerna har gjort en deal med vädergudarna, för enligt prognoserna så ska det faktiskt vara riktigt bra väder i helgen. Så vi kommer att ta motorcyklarna ut till festivalen. Tyvärr krockar det denna dagen med Barncancermilen som vi alltid brukar åka annars. Men vi kom på att vi kunde slå två flugor i en smäll. Hur roligt det än är, så är det ju inte ett måste att åka med i kortegen bara för att bidra till barncancerfonden, utan man kan ju faktiskt betala in avgiften och sedan ta sin egen mil nånstans. Och så tänker vi göra i år eftersom Bebopalula-festivalen och Barncancermilen ligger på samma dag och till och med samma tid.

Själv har jag ju en vovve som bekant, så jag kan inte åka hoj alls, det blir för långt för lilleman. Men jag får åka med min farbror som också ska till festivalen med oss, och som tar bilen. Det blir helt perfekt! 😀

cars1

För den som hellre vill åka Barncancermilen denna dagen, eller bara vill bidra med startavgiften, så lägger jag ut information om det också, alldeles strax. 🙂

Vi kanske ses på Bebopalulafestivalen på lördag! 😀

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...