Allmänt

Handel med sjuka hästar i ”Insider”! Edit: Priv.medd.till Lotta!

horses1

Vi har just suttit och tittat på ”Insider”, och jag blir bara så himla förbannad. Förbannad och ledsen över vad hästar i mängder får utstå på grund av dessa människor.

Nu kan ju inte jag svara 100%-igt säkert på att att den här tjejen har satt det här i system, men mycket tyder helt klart på det. Jag har varit i kontakt med såna där jäklar förut, när en kompis häst hamnade i hästhandlarsvängen, och vi försökte spåra upp henne. Det lyckades vi med, men det tog några år, och det vi fick se och uppleva under den tiden är inget man glömmer precis. Fruktansvärda scener med sjuka hästar, små föl som tagits för tidigt i från sin mamma, hästar så magra att vartenda ben gick att räkna, hästar med korsförlamning som släpade bakdelen efter sig i hagen. Det var många polisanmälningar under den tiden, och vi lyckades faktiskt sätta stopp för en av de större hästhandlarna så han fick djurförbud. Om han fortsatte någon annanstans kan jag ju däremot inte säga tyvärr. Vi gick även med i ”Hästens Värn” för att ha en större organisation bakom oss, och för att kunna göra så mycket som möjligt. Men usch, det var en svår tid, och det tar verkligen på nerverna att se sånt där. Vad kan man göra för att stoppa denna fruktansvärda handel med sjuka hästar?

Till Lotta: Hej vännen! Om du skulle kika in här igen, så maila mig på indra@cherlindrea.se  Jag har inte sett ditt meddelande förän idag, 7 januari 2009, annars hade jag svarat dig för längesen. Så hör gärna av dig.
Kramar
!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...