Allmänt

Borås biståndscenter idag, både hiss och diss!

kop4

 

Hej hej alla!

 

Då var man hemma igen, dyblöt av regnet men nöjd med dagens inköp. 😀

Vi har varit på Borås biståndscenter nere på Getängsvägen. Det var första gången jag var där, men jag har hört mycket om stället tidigare. Bland annat att det ska finnas mycket fint i möbelväg till kanonpriser där. Och det kan man lugnt säga.

Jag hittade ett köksbord men det har jag inte fotat nu. Det kommer upp före- och efterbilder senare,  när jag har målat det. Dessutom tog Håkan med sig benen till garaget för att fixa skruvarna som var en aning rostiga. Men jag tror att det kommer att bli riktigt fint sedan, när det är vitmålat och fräscht. 😀 80:- gav jag för bordet. =))

 

kop1

 

Förutom köksbordet så köpte jag även den här lilla hyllan för 20 spänn. 😛 Inte speciellt vacker, men den kommer att fylla sin funktion perfekt! Den ska nämligen sitta i nagelhörnan och fyllas med nagellack. Jag har redan en liten hylla med lack där, men den är helt enkelt full nu, jag får inte plats med fler. Så nu ska jag måla den här vit och så ska den upp på väggen bredvid den andra.

 

Men förutom de här sakerna som jag köpte, så fanns det enormt mycket fina gamla möbler som var otroligt lockande. Varför har jag inte en större lägenhet?! *s* Jag såg bland annat ljuvliga stolar, sekretärer, linneskåp, gamla fina gungstolar, kökssoffor och pelarbord. Såå mycket snyggt så det  inte är klokt, så länge man ser bortom det slitna och kan tänka sig hur det skulle bli om man fixade till det. 😀 Personalen där i möbeldelen var också jättegulliga och rara.

 

kop2

 

I tygavdelningen köpte jag fem meter av det här tyget för 20:-/metern. Det är lite kraftigare, typ ett lättare möbeltyg, och min tanke är att jag ska ha det till stolar och kökssoffa plus kuddarna i soffan. Det kan nog bli fint tror jag. 😀

Tygavdelningen hade nya saker och dit ska jag definitivt gå när jag ska köpa sytråd och liknande. En bråkdel av priset mot i vanliga tygaffärer och sortimentet var stort.

 

kop3

 

Tvärs över gatan och en liten bit bort låg loppisdelen, med prydnadssaker, porslin, färdiga gardiner och så vidare. Typiska loppisprylar alltså. Där köpte jag den här söta porslinkannan för 20:- som matchar mina övriga kaffedelar i vitrinskåpet perfekt. Dock måste jag ge ett minus för kassörskan på detta ställe tyvärr. 🙁  Min mor kom fram med en väggljusstake med tillhörande glaskoppar för ljusen som hon ville köpa. Då menade denna kassörska på att 40:- bara gällde själva ställningen men inte kopparna trots att detta hör ihop, och tog 60:- för det i stället. Och då fanns dessutom bara sex av de tio kopparna med. Mamma hoppade över det köpet.

 

När sedan jag kommer fram med min kanna några minuter senare börjar hon vända och vrida på den och påstår att hon tittat på den tidigare på morgonen och då kostade den 50 kronor och inte 20. Hon ville ha det till att någon hade bytt prislapp på den, även om hon naturligtvis inte trodde att det var jag.

Jag blev riktigt förbannad och påpekade att hon gjort en liknande sak med mammas väggljusstake några minuter tidigare, men hon gav sig inte och upprepade gång på gång att hon själv tänkt köpa den på morgonen och då kostade den 50:-.
Men när jag vägrade att betala mer än prismärkningen avgav, så gav hon med sig och utanför dörren står sedan en man ur personalen och frågade mig om vad som hänt. Han berättade då att den kannan aldrig kostat mer än 20 kronor, han hade själv prismärkt den på morgonen.

Tråkigt att någon surkärring i personalen ska behöva förstöra ett annat trevligt ställe som dessutom är till för att hjälpa nödlidande människor. Men antingen ville hon väl ha kannan själv, eller också gör hon såna här försök för att få ut mer pengar för grejerna. 50:- är ju inte mycket det heller, och hade det inte varit för att hon gjort en liknande sak precis innan så hade jag troligtvis sagt att jag ville ha den ändå, som många säkert gör.

Så diss till den finska kassaexpeditenBorås biståndscenter idag, men hiss till deras personal och varor för övrigt. Helt klart ett ställe värt att besöka om man letar efter gamla fina saker. 😀

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...