Allmänt

Veckans inköp!

Eftersom det var några dagar sen jag var ute på min shopping-raid, och dessutom förlade mina inköp över fler än en dag, så får det heta ”Veckans” inköp den här gången. Men det mesta inhandlades under en dag, och jag trodde ärligt talat att mina fötter skulle ta livet av mig fram emot eftermiddagen. Eftersom jag hade mina ankelboots med smala klackar på mig, och halva Borås består av ojämn kullersten, så fick jag tillbringa nästan hela dagen gåendes på tårna för att inte bryta klackarna i stenspringorna. smiley Egentligen var jag mest ute efter ”måste-ha-saker”, men naturligtvis hittade jag en hel del kul ”vill-ha-saker” också. smiley

 

1. Solglasögon behövde jag verkligen, eftersom jag lyckats knäcka mina i väskan tidigare och jag har migrän tillräckligt ofta ändå, utan att behöva skaffa mig mer utav solljuset. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i pilotmodeller, men dessa gillade jag verkligen. H&M.

 

2. Loréal NutriBronze. Suverän Brun-utan-sol i bodylotion-form. Jag har redan hunnit använda den några dagar, och kan verkligen rekommendera den, om man som jag, vill slippa se ut som ett lik när det är dags att börja klä sig lite lättare. Jättelätt att applicera och ger en jämn och naturlig lätt brunfärg. Kanonprodukt! smiley Kicks.

 

3. Jag hittar aldrig en fondation som passar mig. Det var längesen jag tappade räkningen på alla olika märken och nyanser jag har provat. Men Lancôme´s Adaptive fick jag som ett litet prov för ett tag sen, och den har överträffat alla mina förväntningar. Den ger ett naturligt matt intryck, men ändå med lite lyster till huden. Nu var provet slut så jag köpte en flaska och hoppas innerligt att jag äntligen har hittat rätt! Kicks.

 

4. Också en sak som jag letat efter hur länge som helst, men det har bara inte gått att få tag i. En Hello Kitty sovmask från H&M. Inte just Hello Kitty, även om det var en bonus smiley, men av någon anledning har dessa sovmasker blivit himla populära på senare tid, och då finns dom ju naturligtvis att köpa överallt. Men innan dess har dom varit helt omöjliga att hitta, och jag har behövt dem för ”mörkläggning” när jag har migrän. Är så himla glad att de gick och blev ”moderna” så de äntligen går att få tag i.

 

5. Toksöta Hello Kitty-pyjamasen! smiley Den passar ju dessutom helt utmärkt som mysdress hemma på kvällen likaväl som något att sova i. Sen matchar den ju sovmasken också, och varför inte vara lite fin även om man ligger sjuk? smiley Också från H&M.

 

6. Jag har nästan så länge jag kan minnas, använt Lancôme´s mascaror, speciellt Hypnóse. Men nu hade jag hört så mycket om Clinique´s Hight Definition, att jag bara kände mig tvungen att tillfälligt avika ifrån mina vanor. Och det var en trevlig ny bekantskap. Hight Definition är kanonbra, speciellt för att ge volym. Men som förlängande mascara tycker jag fortfarande att Hypnóse är bäst. Från Kicks.

 

7. Loreál´s Glam Shine är en härlig produkt. Också en ny bekantskap, men jag kände mig sugen på att prova något nytt, och sen fastnade jag för färgen när jag såg den. Vanligtvis använder jag antingen Estée Lauder´s läppstift Pure Colour eller läppglansen från Lancôme, Juicie Tubes. Men även om jag älskar det sistnämnda, så är det dock lite klibbigt, det går ju inte att komma ifrån. Glam Shine ger en underbar glans utan att det känns som om man har ett lager sirap på läpparna, och jag hittade verkligen en färg som jag trivs med. Från Kicks.

 

8. Äntligen fick jag köpt min trenchcoat! smiley Det är ju ett såpass tidlöst plagg att jag faktiskt inte riktigt kan säga hur många år jag igentligen gått och funderat på en, utan att det blivit av att jag köpt den. Men nu hade jag definitivt bestämt mig att ha en till våren. Först fastnade jag för trenchen i Madonnas kollektion för H&M, men den här, också från H&M, satt så mycket bättre på mig. Jag är verkligen supernöjd med den! smiley

 

9. En typisk måste-ha-grej. Och inte för att den där hemma var slut, utan för att jag min klant, gått och köpt en nagellacksremover för lösnaglar. Det tog ett tag av kämpande och gnidande innan jag upptäckte misstaget, och sen ytterligare ett tag av lika mycket kämpande och gnidande för att jag hela tiden glömde att köpa en ny. Nu är det äntligen gjort! Från Kicks.

 

10. Kul nyhet ifrån Depend. För ett tag sen köpte jag deras ögonfransböjare med värme och har varit jättenöjd med den. Nu hittar jag alltså en ny kul grej av samma märke. En ögonbrynstrimmer som går på batteri! Det finns väl ingen som kan påstå att det är direkt skönt att noppa ögonbrynen och jag ska villigt erkänna att jag fuskat någon gång och dragit ett par tag med rakhyveln. Den här lilla manicken ska alltså göra pincetten överflödig, med sin ytte-pytte lilla trimsax. Och den är faktiskt jättepraktiskt! Visst, man får hålla efter lite oftare, det ska jag erkänna, och pincetten ska man nog låta ligga kvar i badrumsskåpet, för det kan behövas lite nopp här och där efteråt. Men visst är det är superkul idé och jag använder den gärna i stället för att noppa när man t.ex. har bråttom eller inte har lust att plågas den dagen. smiley Kicks.

 

11. Det här måste ha varit veckans superklipp! smiley Min mamma visade mig en annons i Boråstidiningen en morgon, på en jacka som hon skulle kunna tänka sig att ha som ”fritidsjacka”, mao när hon går ut med Elliot. smiley Men jag höll med henne. Jag behövde också något bekvämt, praktiskt och ”oömt”, som man bara kan slänga på sig när man ska ut med hunden. Så, som sagt, då visade hon mig den här annonsen. Vind & vattentät, fanns i rött, blått och vitt och eftersom jag älskar vitt så gav jag avkall på ”praktiskheten”. smiley Eftersom mamma ändå skulle iväg, så bad jag henne köpa en till mig också. Ordinarie pris låg på 399:- , men 99 spänn gav jag för den här fräscha jackan. På Katalog.

 

12. Söta hårspännen från H&M. Eftersom jag oftast använder guldsmycken, så kan jag tycka att det är roligt att även accesoarerna har ”guldfärg”, men tidigare har i princip alla sådana saker som hårspännen och annat bling-bling varit silverfärgat. Nu har det kommit mer och mer ”guld-bling” den senaste tiden och det tycker jag är jättekul. Variation är alltid roligt.

 

13. Jag är så himla kräsen när det gäller nagellack. Det spelar ingen roll om det är svart som ska synas på naglarna. Jag gillar helt enkelt inte starka färger, och dessutom har jag inte tålamod att hela tiden fixa till små avskavningar som ju syns mycket tydligare på mörka lack. Visst, ibland blir det väl något som syns lite mer, men överlag håller jag mig till ljusa, lite rosa-beige lack eller favoriten jag aldrig tröttnar på; Fransk manikyr. Men detta har resulterat i att 98 % av mitt nagellackslager består av i princip samma färg. smiley Varenda gång jag är sugen på ett nytt lack, så kommer jag hem och konstaterar att det var ett totalt onödigt köp, eftersom jag redan hade typ sex stycken exakt likadana. Men å andra sidan, det kanske skiljer sig en liten aning i glansen eller nyansen. Som det här sista, en härligt mild och naturlig rosa-beige nyans som dessutom torkar superfort. Maybelline Finish Express från Kicks.

 

14. Ytterligare ett par solglasögon. smiley Pilotmodellen jag hittade var riktigt snygg, men lite ovan för mig ännu. Dessutom är dessa mörkare och mer skyddande mot solen, som jag ju tyvärr inte alltid tål så bra. De är nästan en kopia av förra årets som jag lyckades knäcka sönder i väskan i vintras, och de var jag supernöjd med förra sommaren. Så det blev helt enkelt en favorit i repris. Från H&M.

 

15. Favoritläppstiftet! smiley Jag har haft exakt samma problem att hitta ett läppstift som jag verkligen fastnat för, som jag haft med fontation. Men det här plockade en expedit fram en gång när jag bad om hjälp att hitta en speciell färg. Jag hade aldrig använt Cliniques produkter tidigare och var larvigt skeptisk. Men nu är jag tokglad att jag vågade ta detta enorma steg. smiley Det här läppstiftet är alldeles lagom krämigt, men ändå med en matt yta utan att kännas uttorkande. Fungerar alldeles utmärkt tillsammans med Lancôme´s Juice Tubes också, om man vill ha mer glans och lite djupare färg. Från Kicks.

 

16. Solpuder har alltid varit en historia för sig i mitt badrumsskåp. För det första tog det skamligt lång tid för mig att lära mig att man inte skulle dra på det med den medföljande applikatorn i hela ansiktet. Ni kan ju tänka bara er hur jag glittrade. smiley För det andra har jag egenligen aldrig köpt ett solpuder. Av ett ödets nyck, så har alltid någon veckotidning eller liknande skickat med ett solpuder till läsarna, just när mitt tagit slut. Och man kan ju säga såhär; det är inte alla gånger det är världens bästa kvalité på de här gåvorna. smiley Men nu tog jag tag i det hela, erkände ödmjukt att jag inte hade en susning om de olika pudereffekterna och bad en expedit om hjälp. Och kom hem med Lancôme´s Star Bronze, som jag hittills är jättenöjd med. Det är alldeles lagom glittrigt, för glitter kommer man knappt ifrån när det gäller solpuder, men jag vill ogärna se ut som en julgran på dagarna. Riktigt snygg och naturlig färg också! smiley Kicks.

 

17. Nu har ju min sambo oerhört svårt att förstå skälet till att ytterligare en väska skulle behövas, men sånt där kan man bara inte få en sambo att förstå. smiley Jag har en del väskor, det erkänner jag direkt… smiley Men precis som jag har fastnat för vissa färger inom make up, så har jag också favoritfärger inom andra områden. I väskområdet är det svart. Men nu kändes det roligt att ha en ljusare väska till våren, som dessutom dels passar perfekt till min nya trench, men också är otroligt praktisk med en massa små trevliga fack för smågrejer. Som t.ex. det där läppstiftet som man får leta efter en kvart bland allt annat krafs i botten på väskan i vanliga fall. smiley För att inte tala om dörrnycklarna, som jag till min stora fasa, tror att jag har tappat minst en gång i veckan. Väskan hittade jag också på H&M.

 

Och det var min shopping-skörd för den här gången. smiley Idag ska jag iväg en sväng igen, men nu är det ”måste-ha-saker” till hemmet som gäller. Bland annat måste jag sätta om min jättepalm som inte orkar bära upp sig själv längre i sin för lilla kruka, och sen kanske det är dags att sätta dom där sticklingarna jag tog för sådär ett halvår sen, och som har fått rötter som skulle kunna dras två varv runt köket i utsträckt tillstånd. Så i eftermiddag plockas dom gröna fingrarna fram. Håll tummarna för att jag inte har ihjäl mina växter i stället för att ge dem ett nytt liv. I sanningens namn är inte mina fingrar speciellt gröna. smiley

Ha en härlig dag i vårsolen!

//Indra – Med siktet inställt på Knalleland!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...