Allmänt

Lite nattagott och -prat… :-)

nattagott1

 

Hej därute i natten..

 

Det verkar inte som jag ska få sova i natt heller. Vi gick och lade oss för över två timmar sedan, Håkan och jag, absolut toktrötta. Men det hjälpte tydligen inte för min del, jag har inte somnat än. Så nu gick jag upp för att trötta ut mig lite vid datorn en stund – och äta lite pepparkakor. 😀 Det har blivit en standardgrej för mig på nätterna när jag inte kan sova – upp och plocka fram burken med pepparkakor, slå upp ett stort Cafe Latte-glas med mjölk och så ta med mig allt till soffan och sätta mig där med laptopen eller iPaden en stund. I natt blev det datorn. Jag behöver fixa med lite fotomappar igen, som vanligt när dom blivit alldeles för många – och alldeles för oorganiserade.

 

Det är absolut underbart att sitta uppe så här på nätterna och pyssla med ditt och datt. Det är helt tyst i huset – inte en massa oväsen, gap och skrik, inte en massa irriterande bankande och dunkande. Jag har haft enorma problem med att koncentrera mig på bara en sån sak som att skriva ett enkelt blogginlägg. Jag blir störd och distraherad och kommer av mig gång på gång, hittar inte ord och tappar takten i skrivandet. Och då har jag ändå arbetat i kontorslandskap tidigare, med mycket folk, ljud och aktivitet omkring mig, utan problem. Men jag antar att skillnaden nu helt enkelt beror på att det här är typiska störningsljud, såna som man vanligtvis inte brukar behöva lyssna på hela dagarna, eftersom folk faktiskt brukar ta hänsyn och tänka sig för när dom bor eller jobbar nära andra människor. Dessutom har det pågått så många månader nu, att det även har blivit en stressfaktor för mig. Jag kan ärligt erkänna att jag är så stressad på dagarna av allt störande från grannen att jag fått problem med magkatarr, och ibland är jag nästan gråtfärdig för att jag inte vet vart jag ska ta vägen när det inte finns någon plats nånstans i mitt eget hem där det är någorlunda lugnt och där jag kommer undan allt liv. Och då talar vi bara om mina ”friska” dagar här. De gånger jag har migrän ska vi bara inte tala om.

 

Därför älskar jag att sitta uppe på natten och skriva eller göra andra saker som jag inte längre klarar av på dagarna. Visserligen finns det en övervägande risk att jag vänder på dygnet när jag gör så här, men just nu känns det inte som om jag har så många val kvar. Men ett har jag dock, som jag inte har testat än. Jag har ju försökt använda öronproppar tidigare, såna där gula i skumgummi, men dom var helt värdelösa när det gällde det här. Dom skyddar säkert mot höga, farliga ljud, som t.ex. när en Jas 39 Gripen startar, (exemplet låg nära till hands eftersom Håkan har såna på jobbet för just dessa tillfällen..*s*) men för att stänga ute skrikande och dunkande grannar fungerade de inte något vidare. Så idag köpte jag ett paket med en ny sort på apoteket. Dom är i vax, som man värmer och formar för det egna örat så att det ska sluta riktigt tätt. Efter vad jag har hört så ska dom vara riktigt bra, det är bara att hoppas att det stämmer. Jag ska prova dem i morgon.

Men ärligt talat – är det inte en smula sorgligt egentligen – att man ska behöva köpa öronproppar för att kunna leva normalt i sitt hem under dagarna. Hade det varit något tillfälligt, som tex en renovering i huset med mycket oväsen, som är slut efter nån vecka. Men här pratar vi om….alltid…?!

 

Jag hoppas verkligen att vi får tag på ett annat boende snart, för grannen verkar ju inte ha några planer på att flytta i allafall. Hon har inte ens några planer på att låta sig vräkas, trots hot ifrån hyresvärden. Man tycker ju att ett sådant hot borde skrämma en person till att skärpa till sig lite, men inte här uppenbarligen. Vi pratar nämligen om en person som ”inte gör några fel”. Det är alla andra det är fel på.

Vi får väl se hur den här historien slutar. Men jag har en känsla av att vi kommer att tvingas att ta något tillfälligt boende så länge, bara för att komma iväg från det här huset, innan vi hittar något vi verkligen vill ha. Situationen är numera så gott som ohållbar, jag vill inte utveckla varesig magsår eller andra stressrelaterade sjukdomar på grund av en korkad granne. Men hon håller verkligen på att driva oss alla till vansinne här i huset.

 

Men nu avslutar jag det här nattapratet så jag hinner med lite annat också. Vid 5-6 tiden brukar allt sätta igång igen, och innan dess vore det bra om jag fått sova nån timme också. 🙂  

Hoppas ni har en god natt därute alla, vare sig ni sover eller sitter och nattugglar som jag. =))

Må så gott och på återseende i morgon bitti igen!

 

tavlingsumo2

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...