Allmänt Mat & Bak

Saphiras Barbapappatårta! :-D

tartpyssel1

 

God kväll på er alla!

 

Sorry att jag inte varit mer aktiv på bloggen idag, men Saphiras födelsedagstårta har verkligen tagit hela dagen att göra. Från början hade jag ju tänkt att göra en Barbie-prinsesstårta även till henne, liknande den som Evelyn fick när hon fyllde år. Men sen tänkte jag om lite. Saphira fyller tre nu och jag undrar om hon inte kommer att uppskatta en sån tårta mer när hon blir lite äldre. Så jag kollade runt lite på nätet efter idéer, rotade lite i mitt eget minne och bestämde mig till sist för att göra en riktigt färgglad tårta – en Barbapappatårta! 😀

 

barntarta1

 

Tårtan har sex lager, vart annan ljus botten och vart annan choklad. Fyllningarna återkommer jag till senare, i ett helt recept på tårtan. Men dekorationerna var roliga att göra. 😀

Jag köpte vanlig marsipan i affären, som jag färgade i olika färger. Sedan gjorde jag ett gäng Barbapappafigurer i marsipan, plus att jag stansade ut Saphiras namn. Kulorna ni ser på övre fotot är också gjorda i infärgad marsipan och ligger längst ner vid kanten runt hela tårtan. Dom syns lite dåligt eftersom jag tog fotot lite uppifrån, men jag tycker det är läckert med såna där pärlband av marsipankulor och har gjort det flera gånger förr på tårtor.

Ovanför marsipankulorna har jag spritsat med vit kristyr och blommorna på tårtan är gjorda i sockerpasta med vaniljsmak.

Det ska bli roligt att tända de tre små ljusen för Saphira i morgon och se hennes reaktion. 😀

 

***

 

Nu är jag dock toktrött efter en hel dag i köket, och dessutom har Criminal minds precis börjat. 🙂 Så jag försvinner lika fort igen, men återkommer senare – eller i morgon bitti, beroende på hur trött jag är. *s*

 

Ha en jättefin fredagskväll alla!

 

tavlingsumo2

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

 1. säger:

  Helt underbar tårta!!
  Du har aldrig funderat på att bli bagare?
  Synd att du inte bode i Stockholm, då hade jag anlitat dig direkt för tårtbak till min sons födelsedag 🙂

  Hoppas att allt är bra i övrigt med dig och familjen i kylan. Här uppe är det så mycket snö och mer kommer det hela tiden.

  Massor av kramar H

Kommentarer är stängda.