Allmänt

Dagens Inköp – extern hårddisk

disk1Jag har stört mig en hel del de senaste dagarna på min externa hårddisk. Den är jättebra, rymmer massor av foton, bilder, texter, filmer, ja allt man kan tänka sig, och man slipper tynga ner datorn med all denna data. Bara att hämta det ifrån den externa när man behöver det. Men! Och det är det som retar mig. Jag använder filerna på den disken ganska ofta, närmare bestämt flera gånger om dagen och den är ganska otymplig. Den är inte jättestor, men den väger lite mycket och den kräver dels en usb-kabel från hårddisken till daton och dels en strömkabel med en jätteklump till adapter från disken till vägguttaget. Vilket i praktiken innebär att jag inte är så mobil med min bärbara dator längre helt plötsligt, som liksom var meningen från början.

Jag menar, hur kul är det på en skala, att släpa med sig hårddisken tillsammans med datorn när man vill sitta i sängen, soffan eller på balkongen en stund, dra med sig alla kablar och sladdar, fixa fram en förlängningssladd till strömkabeln och så koppla in allting innan man kan börja greja med det man ska göra, då med allehanda prylar spridda omkring sig. Just nu ser inte vårat köksbord det minsta annorlunda ut än skrivbordet inne i arbetsrummet med den stationära datorn. Helt plötsligt sitter jag lika fast med den bärbara datorn, skillnaden är bara att det är i köket nu i stället för i datarummet.

Så i morgon bitti när Håkan kommer hem ifrån jobbet, ska vi iväg till Net On Net och köpa en sån här! smiley

En helt perfekt mobil liten hårddisk som man bara pluggar in i usb-uttaget och som drivs med ström därifrån. Ingen extra nätadapter behövs och till skillnad mot den externa hårddisken jag har nu, så är den här bara lite drygt 13×8 cm stor och 1 1/2 cm tjock. Perfekt att stoppa i bröstfickan på skjortan. *s* Med den här så kommer jag att bli mycket friare med datorn, lite det som är meningen med en bärbar dator. Sen var det ju inget annat än en superbonus att den råkade finnas i rosa metallic-färg. Haha! Men tyvärr var den på 250GB som jag egentligen velat ha, slut överallt, både på nätet och på alla lagerbutiker, ja förutom Kalmar som hade nån kvar, men det kändes som lite långt att åka. Så det får bli en på 160GB i stället, och det kommer jag klara mig ganska långt på. 799:- ligger den på, ett riktigt bra NetOnNet-pris.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...