Mat & Bak

Vitchokladcupcakes fyllda med bärkompott och med vaniljfrosting!

cuppis1

 

Hej hej på er alla!

 

Det blev en kall men solig och vacker dag idag. 😀

Min mor kom upp här mitt i bakpysslet och blev såklart bjuden på en fika och dagens cupcakes fick goda betyg. 🙂 Jag skrev ju igår att jag skulle testa en ny grej och det har jag gjort idag. Igår bakade jag ju som sagt muffins, vaniljmuffins med vit choklad i. Idag tog jag fram dem igen och satte igång dagens projekt.

 

cuppis5

 

Först skar jag ut en kil ur muffinsen för att skapa ett hålrum. På kilen skar jag sedan bort allt utan själva ”locket”.

 

cuppis4

 

På spisen kokade jag sedan en bärkompott på hallon och blåbär som jag först lät kallna och sedan fyllde muffinsen med och därefter lade jag på ”locket” igen.

 

cuppis2

 

Sedan rörde jag ihop en vaniljfrosting som jag spritsade ut över de fyllda cupcakes’n och till sist dekorerade jag dem med rosa blommor och ljusgröna blad gjorda i sockerpasta.

 

Det blev faktiskt ett par riktigt riktigt goda cupcakes. Smakblandningen med vanilj, vit choklad och drottningblandningen var en riktigt lyckad kombination. 😀 Frostingen blev jag jättenöjd med, den smakar verkligen vanilj! 😀

 

Så för er som vill prova göra dessa cupcakes så kommer receptet här:

 

Vanilj- och vit chokladmuffins

 

150 gram smör

2 dl strösocker

2 ägg

1/2 dl yoghurt (3 % fetthalt)

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

150 gram vit choklad, grovhackad

 

Gör så här:

 

Vispa ägg och socker poröst. Häll i yoghurten i ägg-sockerblandningen. Smält smöret och häll det i ägg-sockerblandningen under  omrörning. Börja med ytterst lite och öka efter hand under kraftig omrörning. Var noga, annars skär det sig. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör till sist ner den hackade vita chokladen. Häll upp 2/3 med smet i muffinsformarna och grädda i 180 grader i 20 minuter.

 

Bärkompott

 

Häll 250 gram blåbär och hallon i en kastrull. Häll på 1 dl strösocker. Koka upp och låt puttra på svag värme i 5 minuter. Själv lade jag i ca 0,5 dl gelesocker också för att få lite tjocklek på kompotten. Dra av kastrullen från plattan och låt den svalna.

 

Vaniljfrosting

 

50 gram smör

200 gram philadelphiaost

600 gram florsocker

2 tsk vaniljessens

 

Vispa ihop alla ingredienser till en slät blandning.

 

cuppis3

 

Lycka till med receptet om ni provar! 😀

Nu ska jag ta och vila en stund och kika på skidor på tv. =)) På återseende senare.

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(4) kommentarer

  1. Mollice säger:

    Hej Indra!
    Hur många blir det på det här receptet?

    Kram

  2. Cherlindrea säger:

    Mollice: Hej hej! 🙂 Hoppas du ser svaret här,annars lämnar jag en hint på fb. 😉
    Muffinsreceptet gäller för tolv stycken ganska stora, jag använde muffinsplåten med pappersformar i. Både bärkompotten och vaniljfrostingen räcker precis till tolv cupcakes. 🙂
    Är det bakdags? 🙂
    Kram!

  3. säger:

    Hej vännen! Har du funderat på att sälja dina vackra cupcakes till bröllop? Det är ju så poppis med det nu. 🙂 Men du kanske redan gör det?

    Kram!

  4. säger:

    Ååh, gud så gott. 🙂 Jag tar gärna en. 😉
    Kramar

Kommentarer är stängda.