Mat & Bak

Världens godaste kladdkake-cupcakes!

kladdcuppie1

 

Hej hej alla!

 

Tänkte slänga in ett litet tips tillsammans med ett recept som jag körde härom dagen.

I somras gjorde jag chokladbakelser med vaniljkesella och jordgubbar, supergoda små bakverk som passade perfekt till lördagsfikat. Och då upptäckte jag samtidigt vilka suveränt goda kladdkakemuffins som låg till grund för de här bakelserna. Så i förrgår slängde jag ihop en plåt med kladdkakemuffins, som jag dekorerade på enklast möjliga sätt – med vispgrädde och strössel.

 

kladdcuppie4

 

Jag har nämligen gjort lite klipp på Maxi Stormarknad de senaste gångerna jag varit där. Precis före kassorna står det korgar med olika typer av strössel och andra typer av kakdekorationer som säljs ut nu, och på mina kladdisar strödde jag ut chokladkulor, de i mitten på bilden här uppe, på gräddtoppen. Det är inga hårda kulor som till exempel silverkulorna, utan mer en ”kexvariant”. Jättegoda verkligen! Dock har jag inte testat de andra färgade burkarna ännu, så jag vet inte om de kanske är hårdare.

 

kladdcuppie3

 

Något som däremot inte heller är hårt är innehållet i den här burken som jag också hittade i extrapriskorgen. Den innehåller förutom ett vanligt strössel, även chokladchips och så både mörka och vita chokladtoppar. Perfekta till cupcakesbaket. 😀

 

kladdcuppie2

 

Här kommer i allafall Dagens Recept, världens godaste kladdkakemuffins med vispgrädde. 😀

 

Kladdkake-cupcakes

 

Du behöver:

 

100 g smör
2 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl (90 g) vetemjöl
½ dl kakao
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt

Dekoration:

vispad grädde

strössel

 

Gör så här:

 

Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet och skeda upp smeten i muffinsformar. Använd gärna tredubbla formar, det gör bakelserna lite stabilare.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i knappt 15 minuter. Låt svalna. Ibland sjunker kakorna ihop ganska mycket, men det gör ingenting.

 

Se till att kakorna är riktigt kalla innan du spritsar eller klickar på grädden så den inte smälter. Avsluta med att dekorera med valfritt strössel.

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. Okej, det låter sunt tycker jag !:)

Kommentarer är stängda.