Allmänt

Massa vackert att se!

jonkoping2

 

Hej hej alla!

Jag har ofta tänkt på en sak som jag tycker kan vara lite underligt. När jag var 20 år så hade jag besökt 11 olika länder – men jag hade inte sett min egen huvudstad. Det har jag förstås nu, men tanken jag fick var just att man nog underskattar sitt eget land många gånger. Man åker kors och tvärs över jorden och glömmer bort att det finns massor att se och uppleva på kanske bara några mils avstånd.

Hur som helst så satt jag härom kvällen och tittade på lite olika hotell i närområdena för vår bröllopsnatt. 😀 Hotell Jönköping har många fina alternativ på hotell och Jönköping ligger dessutom på riktigt lagom och bra avstånd tycker jag. Det är dessutom hur smidigt som helst eftersom man kan boka rummet direkt via nätet. Skulle man vilja göra något speciellt under dagen därpå så finns det en hel del fina saker som jag gärna skulle vilja se där.

En sak är att besöka Gränna. 😀 Jag har faktiskt aldrig varit där, och jag tycker det låter så pittoreskt när folk pratar om det här lilla samhället och deras polkagrisar. Någon gång ska jag dit och köpa en sån där jättestor röd- och vitrandning polkagrisklubba! 😀

Ytterligare en sak jag gärna skulle vilja göra är att åka ut till Visingsö. Jag har varit där en gång för många år sedan, då jag och några vänner, varav den ena med flygcertifikat, flög dit ut och hade picknick på stranden. 🙂 Dom hade bara en liten obemannad landningsbana av gräs då, och det är vad jag kommer ihåg bäst därifrån. *s* Vi tog en massa kort på planet och oss själva där på gräsbanan. Helt själva var vi där ute och stranden var helt öde när vi packade upp vår medhavda matsäck och kaffetermos.
Idag har jag ingen aning om hur det ser ut där ute, men jag skulle väldigt gärna vilja ta färgan över och titta. 🙂
 

Som sagt var så finns det en hel del man skulle vilja göra på nära håll. Jag ska faktiskt sätta mig någon dag och titta runt på nätet efter trevliga saker att göra på ställen som inte ligger så långt bort. Sverige är ett vackert land och det gör mig glad att veta att jag har mycket kvar att se och uppleva här hemma. 😀

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(8) kommentarer

 1. säger:

  Samma här! Rest världen runt men så glömmer man ofta bort egna landet. Så många städer jag inte sett här
  Man underskattar hemlandet och överskattar utlandet för det mesta!:)

 2. Eli säger:

  Finns massa fina ställen i Sverige! 🙂 Sommar på Österlen kan jag verkligen rekommendera varmt! Otroligt vackert.

 3. Virre säger:

  Hade det bara varit varmare här i landet så hade man nog varit mer öppen för att stanna kvar här på sin semester! Får la ta med en värmefläkt så kan man kuska runt sen 🙂

 4. Gränna är mysigt men litet, skön utsikt, goa godisaffärer, sen är det slut:)

 5. Cherlindrea säger:

  Eli: Just Österlen har jag alltid velat åka till. Det ser så himla vackert ut där på alla bilder jag har sett. Vi kommer säkert dit nångång för sambon vill gärna dit också.

 6. Cherlindrea säger:

  Virre: Ja, du har nog helt rätt. Vädret är det jag stör mig på här i Sverige också. Det kan ju vara kanonfint och då är det verkligen fint. Men man kan ju aldrig lita på det tyvärr.

 7. Cherlindrea säger:

  Monica: Haha, jag har hört att det ska vara jättelitet. 🙂 Men det kan nog vara en lagom dagstur med hojen. 🙂

 8. Cherlindrea säger:

  Daniel: Håller fullständigt med. Det finns mycket att uppleva i egna landet också även om jag älskar att åka utomlands också. 🙂

Kommentarer är stängda.