Allmänt Blommor & växter Inredning & design

Blommor till balkongen!

plant11

 

Sen god kväll på er alla!

 

Kikar in en sväng så här mitt i första semifinalen av ESC 2011 med lite foton ifrån dagen. Tyckte jag kunde missa lite av den där urkassa rapparen i ett av bidragen. *s*

Hur som helst, efter att min kund varit här i morse så dök min farbror upp med vår nya kaffekapselmaskin – som inte funkade! *skratt* Helt otroligt! Men dom väntar oss på SIBA i morgon, så då får vi förhoppingsvis en ny maskin. Vi tog oss till sist en välförtjänt fika på balkongen, Göran och jag, med en kanna ”vanligt” bryggkaffe. 😀

Sedan kilade Loxy och jag ner till mamsen en sväng så han fick busa i hennes trädgård med Elliot. Och så kom mitt hjärta hem och det var dags för en tur till Blomsterlandet. Jag hade inte riktig koll på vad jag ville ha i år, mer än mina lådfavoriter – Trädgårdsstjärnöga. Och det slutade med enbart sådana. 😛 Tolv stycken i tre olika färgsättningar och det blev riktigt fint i lådorna! 😀

 

plant21

 

Så den här dagen har jag ägnat åt att plantera och fixa ute på balkongen. Det var stekhett därute och solen låg på hela tiden. Det såg ut som en jordhåla över hela golvet när jag var klar med de färdiga plantorna, och då hade jag bara börjat. *s*

 

plant3

 

Jag kunde nämligen inte låta bli att köpa lite frön också. 🙂 Jag brukar ju alltid förodla inomhus varje vår, både blommor, grönsaker och örter, men i år har jag bara inte hunnit med det. Nagelskolan och praktiken har tagit all min tid och koncentration. Men nu köpte jag ändå fyra påsar med blomsterfrön som alla ska sås direkt ute på växtplatsen nu i maj. Det blev mina storfavoriter, rosa sommarmalva eller jättemalva. Sedan hittade jag även vita sommarmalva som jag aldrig sett förr och som jag tog en påse av. Jag tog även en påse med vackra knallblå Klockfacelia, och sist men inte minst – en påse med Blåvinda i blandade färger. Alla dessa frön är nu sådda och satta i växthuset ute på balkongen. Nu håller jag alla tummar och tår jag har för att jag ska få en sån fin blomning som jag fick förrförra året. Då hade jag massvis med rosa jättemalva på balkongen. 😀

 

plant4

 

Blomlådorna blev i allafall jättefina tycker jag, med dessa blandade färger på trädgårdsstjärnöga. Det här är en otroligt tålig blomma som jag verkligen kan rekommendera om ni har en väderutsatt balkong eller altan. Den sluter blommorna på kvällen och vid mulet väder, så det ser ut som den har vissnat. Men så fort solen och ljuset kommer fram så öppnar den upp blommorna igen. 😀

 

plant5

 

Så nu har jag fått i ordning hälften av det jag tänkt mig med balkongen i år. Det ska ut lite trasmattor på trägolvet och så ska ett tygvindskydd upp vid glasräcket, plus lite andra smådetaljer. Men det var underbart att sitta därute med kvällskaffet i det varma vädret ikväll.  😀

 

Nehepp, nu ska jag återgå till ESC 2011. Jag undrar om jag inte tycker mest om Azerbajdzjan ikväll, tycker den låten är så vacker. Hade lite andra favoriter tidigare, men de höll inte riktigt måttet live tyckte jag. Vi får väl se hur det går för dem alla.

Ha en fortsatt fin kväll alla, och en god natt när det är dags!

På återseende i morgon!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    Fina blommor!

Kommentarer är stängda.