Vardagsbetraktelser

Rocky har förgyllt vår tillvaro igen :-)

Det är alltid lika roligt när det är dags att ha Rocky igen. smiley

Och efter vad matte Linda berättar om hans tokspel i bilen på vägen hit om mornarna, så verkar det ju onekeligen som om lillgrabben trivs riktigt bra här också, till min stora glädje. Grabbarna har varit riktigt stolliga idag, och verkligen tokbusat nästan hela dagen. En stund var vi nere hos mamma så dom fick springa i hennes trädgård en stund också, tillsammans med Elliot & Diesel. Alltid lika uppskattat! smiley

Sen kom lillasyster Nicole upp en stund och hälsade på, och hade en ganska dråplig historia att berätta. smiley

Tydligen hade hon i röran den sista tiden, med sökande efter egen lägenhet och diverse annat, glömt bort att hon hade ett prov i skolan idag, och hade alltså inte läst på. Efter många funderingar bestämde hon sig för att faktiskt fuska för en gångs skull. Sagt & gjort! Under en lång stund stod hon och skrev ner fakta till provet uppifrån och ner på sina båda underarmar… Ungefär samtidigt som hon var klar, kommer en klasskamrat och varnar henne. Tydligen hade en annan lärare sett vad hon hade för sig och gått till hennes provlärare och ”skvallrat”. Nicole får förstås lite panik men överväger ändå att chansa på att det inte händer något. Men till sist beslutar hon sig ändå för att tvätta bort anteckningarna på armarna, och så var det dags för prov.

När alla i klassen har satt sig säger läraren halvt på skämt, men som vi nu råkar veta, även på allvar;

”Det här är en liten specialgrej idag. Jag vill att samtliga i klassen drar upp sina tröjärmar så jag får kika på dem.”

Detta med en blick rakt på Nicole..smiley

Sen går hon raka vägen fram till min syster, studerar hennes armar, och hittar genast ett stycke text som Nicole låtit stå kvar.

* Åka upp till mamma

* Låna en t-shirt till gympan

* Köpa schampo

Läraren ser minst sagt generad ut, och stammar fram någon slags ursäkt till Nicole, som ändå inte ska låta som en ursäkt eftersom det officiellt bara var en allmän koll på alla, och förmodligen grubblade hon vilt på hur hon skulle läxa upp sin kollega som just satt henne i den här pinsamma sitsen. Nicole förlät henne nådigt… smiley Men läraren fick ändå utdelning för sin nit, för hon var ju tvungen att gå klassen runt i allafall, och då hittade hon en annan tjej med armarna fullklottrade med provdata. Jag visste inte ens att man gjorde sånt här längre. Förmodligen har jag sett för många amerikanska collegefilmer, för jag var nästan övertygad om att ungarna numera satt med en Palm Pilot eller liknande med hela läroboken inscannad och uppdelad i lättnavigerade avsnitt.

Nicole fick sig en läxa i allafall, för hon är omtyckt av läraren och blev alldeles svettig vid tanken på vilket intryck hon hade gjort om hon blivit påkommen som fuskare.

Så då kom hon upp till mig och återhämtade sig efter chocken, genom att skolka ifrån gympan istället. Men jag lät henne hållas, för orsaken var helt enkelt att hon inte kunde slita sig ifrån Rocky, som hon blev tokförälskad i vid första ögonkastet! Rocky, som senare på eftermiddagen vilade upp sig efter en turbulent dag, tillsammans med Loxy i hans favoritbädd. Dom har verkligen blivit som riktiga brorsor, gullgrabbarna. smiley

Och därmed var första Rockydagen av två till ända. Han gör inte mycket väsen av sig, men det är inte klokt vilket tomrum han lämnar efter sig när han har åkt hem. smiley

 

// Indra – Ser fram emot Rocky-dag nummer 2.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...