Allmänt

Kvällens drinkrecept – Mojito

mojito1

 

Jag är sjukt sugen på en Mojito ikväll! 😛 Men jag har absolut ingenting hemma att göra en av, så på måndag ska jag iväg och köpa lite rom och andra tillbehör att ha hemma.

Här kommer i allafall receptet på en av mina favoritdrinkar.

 

Mojito Orginal

 

Du behöver:

 

– 5 cl Havana Club Añejo 3 Años
– 3 cl limejuice
– 2 cl sockerlag
– 6-8 myntablad
-Sodavatten 
-Rikligt med isbitar 

Gör så här;

Tillsätt mynta och sockerlag i ett högt glas. Stöt myntan lätt med mortel. Pressa färsk lime i glaset. Tillsätt Havana Club. Fyll upp med isbitar. Toppa med soda och rör om.

 

Ikväll blir det förhoppningsvis ett glas med något helt annat men lika gott i stället, nämligen Tequila Rose. 😀 Det är ytterst sällan jag dricker alkohol eftersom jag får sån j***a migrän, men ett litet glas nån enstaka gång är ju inte helt fel. Och likören Tequila Rose är ljuvlig! En ljust rosa gräddig jordgubbslikör med toner av vanilj. Mmmmm..!! 😀 Den passar nog ihop med min underbara mörka jordgubbsfyllda Lindt-choklad som jag köpte härom dagen. =))

lindt_creation_strawberry

Den är fullkomligt gudagod! 😀

 

tequila-rose1

 

Det är även Tequila Rose som sagt. Jag testade den hemma hos min syster när jag var där sist och blev fullkomligt förälskad!

Men nog om alkohol.. 🙂 Nu ska jag lägga mig och vila en stund. Snart är det dags att lägga handen på det sista inför kvällens middag och sen ska jag placera mig i nagelhörnan och göra lite nya dekorationer medans gubbarna roar sig med sitt. 😛

 

Ha en fortsatt fin dag alla, och på återseende senare!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...