Allmänt Mat & Bak

Från gårdagskvällen…

lillemanvilar1

 

God morgon på er alla denna arla stund. Klockan är bara sex och jag har redan suttit uppe i en timme vid det här laget. Inte så konstigt kanske, för det blev som bilden säger – en lugn kväll för mig igår. Efter att jag hade servat de tre grabbarna grus som hade sin whiskeykväll i går. 😛 Håkan skötte grillen och gjorde sin goda grillsås, och själv tog jag hand om resten i form av grönsallad, Coleslaw, jättepommes och lite annat smått och gott. Och så bakade jag en mintkladdkaka. 😀

 

kladdmintkaka1

 

Jag ville testa att göra en ”After eight-kladdis” men så hade jag ingen After eight hemma så det fick bli mintessens i stället. Här kommer receptet på kakan, som ursprungligen kommer ifrån Håkans dotter Maria. Var ytterst noga med tiden! Står den nån minut för länge så kan du bryta loss takpannor med den. 😛

 

Mintkladdkaka

 

Du behöver:

2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
2 1/2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 nypa salt
100 gram smör
3-4 droppar mintessens

Gör så här:

Värm upp ugnen till 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Vispa samman äggen och sockret (ej med elvisp) och rör ner mintessensen. Tillsätt resten av ingredienserna och häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda mitt i ugnen i 33 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Servera som den är eller med en klick vispad grädde.

 

gubbarna1

 

Det var en supermysig kväll så länge jag var med, och troligtvis resten av kvällen också. 😉 Men jag mådde inte helt bra under kvällen, så mina planer – att sitta och pyssla i nagelhörnan med ett glas Tequila Rose – gick fullständigt åt skogen. Jag fick gå och lägga mig i stället och somnade som en stock. Så första delen av natten sov jag, om än lite oroligt. Andra delen av natten har jag varit vaken, så som sagt – vid fem i morse klev jag upp. Idag kommer några vänner ifrån Göteborg till mamma och hälsar på, och då vill jag gärna vara  med. Hoppas att jag inte blir för trött framåt dagen.

 

Nu ska jag i allafall ta mig en kopp kaffe till och sen blir det nagelhörnan ett par timmar för min del. 😀

Ha en jättefin söndag alla och på återseende senare!

 

gubbarna2

 

gubbarna3

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...