Mat & Bak

Dagens recept – Ugnspannkaka med bacon

Hej på er alla!

Har än så länge inte hört något ifrån mamma. Men min moster ringde och berättade att alla förberedelser gått bra i allafall. 🙂 Håller tummarna för att allt annat också gått bra.

Fram tills dess tänkte jag bjuda er på ett middagsrecept – något som jag inte ätit på flera år, (rätten alltså, inte middagsreceptet.. 😉 ) som jag tänkte kanske kunde passa bra idag. Lättlagat och gott, nämligen pannkaka i ugn med bacon. 😀 Jag tror faktiskt jag åt det senast när jag bodde hemma och mamma lagade det, så nu är det verkligen på tiden att jag provar det här.
Så om ni har idetorka idag så håll till godo! Det här ska tydligen vara ett supergott och väl beprövat recept. 😀

Ugnspannkaka med bacon

Du behöver:

1 paket bacon (140 g)
1 liten purjolök
3 ägg
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
lingonsylt
råkostsallad (på riven kålrot. morot och apelsin)

Gör så här:

Strimla baconet direkt ner i en stor ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ ca 5 minuter i ugn, 225°C.

Skölj och strimla 1 liten purjolök och fördela i pannan. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet. Häll smeten över bacon och purjo i pannan. Ställ in formen i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter.

Servera med lingonsylt och gärna råkostsallad på riven kålrot, morot och apelsin.

 

Hoppas det här blir bra nu. Om mamma får komma hem idag så lär hon ju vara vrålhungrig efter fastan.

Ha det så gott alla och på återseende senare!

 

tavlingsumo2

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...