Allmänt Mat & Bak

Dagens recept – Cappuccino cupcakes

cappucup1

***

Hej hej alla!

Nu har jag haft en kul stund i nagelhörnan och gjort superläckra stilettonaglar med julröda tippar kantade med guldglitter! 😀 Lägger upp en bild lite senare, men jag har inte laddat över fotona från kameran än.

Ni får nöja er med lite cupcakes och recept på en av mina senaste, supergoda Cappuccinocuppisar! 🙂

Lite bondkakor och schackrutor slinker gärna ner också. 😉

Här kommer i allafall receptet för den som vill prova:

Cappuccino cupcakes


2 1/4 dl extra fint mjöl (innehåller bakpulver)

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

100 gram mald sötmandel

125 gram smör

2 1/4 dl strösocker

2 ägg

3/4 dl creme fraiche

1 tsk malda espressobönor

3/4 tsk Amaretto

Riven choklad (att dekorera med)


Kaffeglasyr


375 gram mascarponeost

2 tsk malda espressobönor

utrörda i 3 1/2 msk kokhett vatten

3 1/4 dl florsocker

2 tsk vaniljextrakt


1 muffinsplåt med 12 muffinsformar


Gör så här:


Värm ugnen till 175 grader.

Sikta ihop mjölet, bakpulvret och vaniljsockret i en skål. Rör ner den malda mandeln.

Vispa smöret och strösockret ljust och luftigt med elvisp i en annan skål. Skrapa skålens kanter med slickepott med jämna mellanrum så allt kommer med. Tillsätt äggen ett i taget och vispa väl efter varje.


Tillsätt de torra ingredienserna i omgångar och vispa sedan ner creme fraichen, de malda espressobönorna och Amaretton. Vispa på låg hasighet tills allt är blandat.

Fördela smeten jämnt mellan muffinsformarna och grädda kakorna i 20-25 minuter eller tills de har rest sig ordentligt och inte längre är kladdiga i mitten. (Känn efter med en provsticka) Sätt kakorna på galler och låt dem svalna helt innan du dekorerar dem.


Kaffeglasyr


Gör kaffeglasyren medans kakorna svalnar.

Vispa alla ingredienserna med elvisp tills det bildas styva toppar, men vispa inte längre än nödvändigt. Låt glasyren stå i kylen i 2-3 timmar eller tills den är bredbar.

Bred kaffeglasyren över de avsvalnade kakorna med en spatel eller använd en spritspåse med ett stort runt munstycke. Dekorera med riven choklad.

Lycka till ni som provar! 😀

Nu ska jag ta mig en liten powernap innan det är dags för lite eftermiddagspyssel här hemma.

Ha en fortsatt fin dag alla!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...