Allmänt

Aktivering

Jag har länge tänkt att införskaffa en aktiveringsleksak till Loxy, men jag har helt enkelt tvivlat på att han skulle fatta poängen med den. Eller ja, snarare ha lust att fatta poängen. Bortskämd som han är, det lilla odjuret smiley, så förstår han inte varför han ska behöva anstränga sig själv för att få sitt godis, när matte likaväl kan ge honom det direkt. Men till slut gjorde jag en chansning ändå och införskaffade en Dogsmart och en Dog Spinny. Eftersom vädret är sådant att björnar, Loxy och jag helst går i ide, så bestämde jag mig för att idag var det dags att lära honom kämpa lite för sitt godis. smiley

Sagt och gjort, Dog Spinnyn, som ska vara den enklaste, åkte fram, fylldes med en liten leverpastejbit i varje hål och så ner på golvet med den. Loxy fattade förstås ingenting.

Poängen är ju att han ska snurra på den övre plattan för att få fram hålen där godiset ligger, men stollen som kände leverpastejlukten, försökte i stället krypa in i springan i mellan plattorna, skrapade och rev med tassarna så träflisorna rök och tittade sen uppfodrande på mig! Jag i min tur försökte snurra åt honom, blotta en liten bit av godishålet och med en massa tjo och tjim peppa honom till att undersöka ovandelen.

Nix! Lukten kändes starkast i springan.

Efter en kvarts kämpande, frustrerad hund och ännu mer frustrerad matte, så lyckades han av en slump snurra fram ett hål när han krafsade på den. SEGER! Sen skulle han ju givetvis bara tillbaka till det hålet hur tomt det än var….

Men tro det eller ej, till slut fattade han faktiskt vart han skulle leta, och med lite smyghjälp från mig så lyckades han snurra skivan hela vägen runt. Puh! Jag undrar vem som blev mest aktiverad? Jag var helt slut efteråt! Men Loxy var själaglad och hade inga som helst planer på att sluta leka. Efter att ha stått ca 10 minuter och ylat vid skåpsdörren där jag ställt undan spelet, så bestämde han sig för att hjälpa mig att städa undan hans leksaker. En sak i korgen och två ur. Det är verkligen tur att man älskar den lilla råttan över allt annat! smiley

 

//Indra

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...