Eftersom många tycker om kantareller och vi som sagt har svampsäsongen här nu, så tänkte jag fortsätta på gårdagens recepttema idag också. Jag kom att tänka på det här receptet när jag fick en kommentar igår om just pizza. 😀
Det här är ju ganska annorlunda ingredienser på pizza, men såå gott! En riktigt svensk viltpizza. 🙂
Så här kommer dagens recept:
Pizza med kantareller, renskav och mozarella
Du behöver:
50 g jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 msk socker
7 dl vetemjöl
1 burk tomatsås (pizzasås)
125 g mozzarellaost
1 paket renskav
1 tsk färsk timjan eller torkad
salt
peppar
500 g kantareller
2 msk smör eller margarin
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lös jästen i det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt olivolja, socker och vetemjöl. Knåda degen
smidig.
2. Forma 4 runda portionspizzor på en bakplåtspappersklädd plåt. Skiva mozzarellan. Bred på tomatsås och fördela mozzarella över.
Krydda med timjan, salt och peppar. Grädda pizzorna i cirka 10 minuter.
3. Rensa kantarellerna. Hetta upp en stekpanna och fräs svamparna i matfett. Smaksätt med salt och peppar.
4. Stek renskavet i en panna med lite smör och svartpeppar. Salta en aning.
5. Bred renskavet och kantarellerna över pizzan och servera.
Smaklig måltid! 😀
Ullöss är läskiga små saker som jag får på mina hoyor med vikta blad (om du förstår vad jag menar)http://www.swedishhoyasociety.com/hoya.htm
Pizzan ser smaskig ut.