Allmänt

Loxy’s besök hos vetten idag..

loxy-we-vetten1

 

Två bekymrade föräldrar hos doktorn med sin lilla son… *skratt*

 

Nja, inte riktigt..haha! Men visst var vi lite nervösa när vi kom till veterinären idag. Även om man inte haft några skäl att tro något, så undrar man ju alltid om dom kanske ska upptäcka något. Det här var ju en undersökning inför ett eventuellt ingrepp, så det lyssnades på hjärta och lungor, och allt som skulle kunna påverka honom under lugnande eller sövning kollades.
Allt såg jättebra ut! 😀

 

Dock inte tänderna då, så det blir ett ingrepp på fredag nästa vecka, den 28:e. Han hade en liten antydan till inflammation i tandköttet på ett par ställen, men inte så pass mycket att han behövde någon antibiotika före ingreppet. Det var ju skönt att höra i allafall. Öronen brydde dom sig inte om att kolla idag. Eftersom Loxy blir så stressad hos veterinären, så såg dom ingen anledning att stressa upp honom ännu mer genom att tvinga sig på hans öron idag, när dom lika gärna kan göra det när han är nedlugnad i samband med tandstensborttagningen. För lugnande och smärtstillande är vad han kommer att få, om inget oförutsett inträffar förstås. Men jag hoppas att han slipper sövas, för jag tycker inte om att behöva göra det om det inte är ett absolut måste. Och enligt den här veterinären, som vi tyckte väldigt bra om både Håkan och jag, så tycker inte han att man måste söva när det ligger på den här nivån som Loxy är på. Att ta bort tandsten är ju inget som gör tokont, dom ska ju inte dra ut några tänder precis. Men dom kommer ändå att lägga en bedövning i munnen, precis som man får hos sin egen tandläkare och då tror jag att det kommer att gå bra. I det här fallet litar jag faktiskt på den här veterinären. Han verkade riktigt bra som sagt.

 

När det gällde Loxy’s patellaluxuation så kunde han däremot inte hjälpa oss, eftersom han inte har behörighet när det gäller koll av patellastatus. Alla veterinärer har ju inte det, vilket jag märkte när jag skulle kolla Loxy första gången. Det var inte helt lätt att få en tid eftersom dom som har behörigheten oftast är väldigt fullbokade. Och av dels det skälet, dels att det här är en liten praktik, så utför dom heller inte den här typen av operationer. Men han kunde däremot tipsa oss om vilka ställen och veterinärer han brukar rekommendera, och kanske framför allt – vart vi absolut inte ska gå och varför. Det var mycket intressant…

 

Nu är i allafall detta första besök avklarat och vi kom hem ett par hundralappar fattigare, (dom har otroligt bra priser på Fyrfota) och en provpåse foder av märket Specific. Jag har haft det tidigare till mina katter och till Rex, men i det här fallet gäller det något annat.

När vi satt i bilen på vägen dit så säger jag till Håkan:

”Nu får vi se om även den här vetten säger något om Loxy’s övervikt…”

 

Gissa vad det första var han tog upp…? *rodnar*  *Skratt* Jaja, jag jobbar ju med det hela tiden, men han väger fortfarande för mycket, och fodret vi fick idag är ett lågkalorifoder som han tyckte att vi skulle prova under en begränsad period. Tanken är att få ner honom i vikt och sedan hålla den nya vikten med ett vanligt foder. Förutom de vanliga problemen som övervikt kan leda till, så påverkar det även hans patellaluxuation negativt, så han måste verkligen ner till en hälsosammare vikt. Det är verkligen en sak som alla borde tänka på om dom kastrerar sin hane. Man kan få problem med viktökning, det är det vanligaste negativa biverkan på kastrering. Inte alla får det så klart, men majoriteten av hanhundarna som kastreras har en tendens att lägga på sig efteråt. Det är alltså superviktigt att vara medveten om detta och hålla stenkoll på vikten redan från början, för det är svårare att bli av med en redan etablerad övervikt.

 

Hur som helst så såg allt annat bra ut idag och det känns alltid lika skönt.

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan med lilleman på magen och titta på ”CSI NY” på 5:an som börjar nu klockan 21.
Ha en fortsatt fin kväll alla och på återseende!

 

jag-o-loxy-hos-vetten2

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. säger:

    Vad skönt att det gick bra hos veterinären 🙂
    Du kan ju inte börja inlägget med att lägga upp två dystra, ickeleende foton på dig och håkan på det där viset! Blev ju först jätteorolig att nåt hade hänt. Usch, hemska syster som ger mig hjärtsnörp klockan 6 på morognen 😉

    Hoppas ni får en fin dag och pussa tjockisen från mig hehe 🙂

  2. Fina bilder på familjen:)

Kommentarer är stängda.