Allmänt

Livräddning på morgonkvisten… ;-)

morgonpippi1

 

God morgon ute i stugorna denna lite mulna dag!

 

Jag vet inte om jag har missförstått men jag hade fått för mig att det skulle vara sol och fint väder hela veckan ut? Just nu är här alltså jämngrå himmel, snålblåsigt och bara 12 grader. Hoppas inte Håkan får en alltför kylslagen hemfärd, han tog hojen till jobbet igår och åker hem nu på morgonen.

 

Denna morgonen har jag förövrigt ägnat åt en smula räddningsarbete. 😀 En liten nötväcka flög in i fönstret på vår balkong och ramlade ner bakom grillen bland all bråte där. Jag hörde smällen och såg flaxandet men var ändå inte helt säker på vart den tog vägen, så jag gick ut och tittade efter den. Jag avskyr tanken på att en liten fågel kanske ska ramla ner i nån kolpåse eller liknande, och inte komma upp utan dö därnere.

Hur som helst – i en hörna på golvet bakom grillen satt en liten tilltufsad pippi och såg förskräckt ut. Den var förmodligen ganska omtumlad, men den var ändå väldigt uppmärksam på mig och följde varenda rörelse jag gjorde, så helt borta var den inte. Och efter en viss tvekan klev den upp på mitt framsträckta finger så jag kunde lyfta upp den på balkongräcket varifrån den flög vidare upp i ett träd. Jag blir alltid lika fascinerad när en vildfågel sätter sig på handen på mig sådär lätt. 😀 Sist jag agerade livräddare på balkongen så gällde det en pytteliten kungsfågel och den fick jag ju till och med en massa foton på.

 

Jaja, nog om det. 🙂 Nu ska jag snart sätta igång och greja lite här hemma och fixa morgonsysslorna. Jag har haft en känsla av ögonhinneinflammation i några dagar, så jag ska försöka droppa mitt öga också. Får nog ha glasögon på mig ett par dagar så att det läker. Det irriterar med linserna märker jag.

 

Hoppas i allafall att ni får en bra dag därute och att vi får lite bättre väder framåt dagen.

Må så gott alla så återkommer jag lite senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...