Allmänt

Moppetjuvar och gardinstrykning…

strykning1

Här har det varit full fart ikväll, eller ska vi kanske säga i natt? Jag har inte sovit på två dygn och när jag egentligen borde ha gått och lagt mig och vilat, fick jag för mig, framför allt på grund av min extrema överskottsenergi, att jag skulle stryka och byta gardiner i hela lägenheten i stället. Mamma var såklart med på noterna, *s* och jag blev supernöjd med resultatet. Tack goaste mamsen! smiley Men i sanningens namn så har jag faktiskt försökt att sova en hel del i dag också, dock utan resultat, så jag hoppas verkligen att jag får sova nu i natt. Det är ett absolut måste om jag ska kunna åka med till Vårgårda och Dragracingen i morgon.

 

 

 

 

 

 

 

scootern2

I varje fall – runt tolvtiden gick vi ut med hundarna för sista kvällsturen och upptäckte att det varit ganska livat i holken här på gården. Ute på parkeringen stod och llåg det cyklar och i trapphuset mötte vi en av mina grannar. Hon väntade på sin sambo som var ute på jakt. Dom hade suttit hemma och plötsligt hört att något försigick nere på gården, och när dom tittade ut så ser dom hur fyra killar håller på att rulla iväg med deras scooter. Grannen rusade ut och jagade efter dem, killarna på stulna cyklar, och lyckas komma i kapp dem, få tillbaka två av cyklarna och skrämma iväg dem.

Dock visade det sig att dom lyckats hinna knäcka styrlåset på hans scooter, och hade nog lyckats komma undan med scootern om dom inte bott så långt ner att dom hört att något var på gång. Vi funderade över varför inte mitt larm gått igång, så känsligt som det är, min scooter stod alldeles intill grannens. Vi testade larmet och det var inget fel på det. Det enda vi kunde komma på, var att dom helt enkelt kände till mitt larm och hade varit extra försiktiga, en tanke som förstärktes när vi gick ner till cyklarna och ser att cykelrummet, som ligger lite avsides, och som bara vi hyresgäster har nycklar till, stod vidöppet. I gräset och i skogsbrynet bakom stod flera cyklar uppställda. Förra helgen var det också några som var på scootrarna här nere, och en av dem låg vält på sidan morgonen därpå.

Jag tog upp Håkans cykel, som inte har något mer än ett vanligt wirelås runt bakdäcket, i hissen till vår våning och funderade på om jag skulle ta scootern också. Jag brukar ju ställa den här uppe, speciellt på helgkvällar när det kan bli stökigt. Men jag valde att låta bli, och utgår ifrån att dom här killarna inte kommer tillbaka i natt efter det här fiaskot. Men jag ska erkänna att jag har öronen på helspänn! Skulle larmet gå där nere, så skulle jag vara ute på en 100-dels sekund. Jag blir vansinnig på dom här jäkla svinen som springer omkring och stjäl, saboterar och förstör för andra. Nu drabbades ju inte jag i kväll, men vem vet vems tur det är nästa gång? Har du råkat ut för någon stöld, inbrott eller liknande?

I vilket fall som helst så kommer jag härdanefter att ta upp scootern på våningen igen på helgerna. Det är tydligt att man inte ska kunna få ha en scooter ifred här, utan att någon jäkla tönt ska på och pilla på den.

Upprörande slut på en i övrigt lugn och skön dag.

Ha en fin natt alla, och sov så gott!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...