Allmänt

Attacker på småhundar

loxyfri1

Jag har suttit här en stund och kikat runt på chiforum, en sajt som jag inte varit inne på på jättelänge. De första åren jag var medlem var jag konstant inloggad och fullkomligt beroende. Jag gjorde inget annat än att läsa och skriva inlägg och hålla på därinne. Men jag tröttnade lite på den tråkiga stämning som ofta uppkom i många av diskussionerna, så jag drog mig mer och mer därifrån. Men idag var det riktigt roligt att gå in där, och jag har suttit fast där i nästan två timmar nu. *s* Mycket intressant att läsa, men också tråkigheter. Ytterligare en liten chi har blivit ihjälbiten av en stor hund. En av medlemmarna på chiforum hade varit ute med sina hundar och råkat ut för en större hund som kommit rusande och attackerade dem. Den ena hunden hann hon lyfta upp, men den andra blev ihjälbiten.

Det är ju långt ifrån första gången det här händer, och knappast sista heller tyvärr. Hur länge ska det här få pågå egentligen, innan något görs, tex iform av hundkörkort eller liknande?? Ska vi småhundsägare alltid behöva vara livrädda när vi är ute med våra hundar? När ska folk lära sig att det faktiskt råder koppeltvång så länge du inte har 100% stenkoll på din hund?

Jag är ingen motståndare mot stora hundar, långt därifrån. Min förra hund var en helt underbar dobberman. Men oavsett vad du har för hund så måste du ha kontroll på den, och i det här fallet kan stora hundar ställa till med större skada. Många som skaffar hund har inga som helst kunskaper och har inga möjligheter att träna och uppfostra hunden så som det krävs. Dock – en hund som biter ihjäl en annan hund kan rimligtvis inte vara frisk, och torde i mina ögon må bättre av att få somna in. Om det beror på något medfött fel eller mänskligt felande låter jag vara osagt.

En fruktansvärd situation är det i allafall, och jag våndas när jag går ut med Loxy och alltid måste hålla koll åt alla håll så att inte någon större lösspringande hund kommer emot oss.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...