Allmänt Mat & Bak

Julklappstips – Choklad i silverskedar

nailz12

Hej hej alla!

Här kommer ett par pics från ett par av de senaste nageljobben. Nu börjar det dock närma sig jul och nyår och fler och fler vill ha lite juligare och glittrigare naglar. Jättekul! 😀

I går fick jag migrän på eftermiddagen så det blev inga naglar gjorda som planerat på kvällen. Det är ju så det blir ibland tyvärr, men inte roligare för det. Idag mår jag mycket bättre tack och lov! Men jag har inte orkat med det jag planerade för dagen, nämligen julgodistillverkning. Jag har lite planer på att göra några olika sorter som jag ska fylla glasburkar med, av samma stil som jag gjorde för några jular sedan. En perfekt julklapp! 😀

I morgon har jag ingen som helst tid över, för då är det naglar för hela slanten, men i helgen hoppas jag på att kunna få gjort lite. Tills dess kan jag i allafall tipsa er om en jättesöt julklapp att göra själv som jag hittade på Tasteline.se.

1217534952

*

Choklad i silverskedar


150 g choklad av valfri sort, blanda gärna

Strössel, hackad sötmandel eller kaffebönor som dekoration

Tips


Vackra silverskedar fyndar du för en billig penning på loppisar eller auktioner.

Putsa dem lite lätt och diska dem noga så har du grunden till en mycket uppskattad julklapp. /Linnéa Seidel


Gör så här


1. Diska skedarna noga och torka dem väl.

2. Smält chokladen i ett vattenbad.

3. Rada upp skedarna och låt gärna skaften vila på något (till exempel en dubbelvikt kökshandduk) så att de

ligger mer rakt i nivå, då kan du få mer choklad i skeden utan att chokladen rinner ut.

4. Fyll varje sked till bredden med choklad och dekorera dem.

5. Låt stelna helt innan du förpackar dem fint.

Ha en kanonfin dag alla och på återseende senare! 🙂

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...