Pyssel & handarbete

Fredagsumgänge med maskinen

I går kväll lyckades jag nästan mästra det där tekniska vidundret, även om han verkar ha ett eget liv i mellanåt. Men den här gången kan jag nog tyvärr inte skylla på maskinen.

När man ska brodera ett speciellt mönster så använder man sig utav minneskort som man stoppar i maskinen, antingen köpta färdiga med ett antal mönster på, eller också ett tomt kort som man själv programmerar med mönster i från datorn, egengjorda eller nedladdade ifrån nätet.

Nåväl, i det här fallet skulle jag, tillsammans med motivet jag valt, även brodera en text med det förprogrammerade alfabetet på kortet. I det här fallet ”Kökshandduk”. Ifall någon undrar över min märkliga faccination för kökshanddukar, så beror det helt enkelt på att jag tidigare inhandlat ett gäng tokbilliga sådana på IKEA. Perfekta att träna på. smiley

I allafall, ”kökshandduk” råkar ju innehålla bokstaven ”Ö”, vilket ju tyvärr inte det engelska alfabetet gör. Däremot fanns det diverse komma-tecken, punkter och liknande med på kortet, så jag tyckte att jag var jättesmart när jag kom på att jag på egen hand skulle styra maskinen steg för steg, och göra punkterna över ö-et. Jomenvisst…!!

För att göra en lång historia kort, så redigerade jag bort texten ifrån fotot… Men själva motivet blev i allafall som jag hade tänkt mig. smiley Den här gången… Jag har nämligen försökt att göra samma motiv en gång tidigare, och då blev det helrosa.. ??

Men nu börjar det tryta på kökshandduks-fronten, så snart måste jag börja ge mig på lite annat att brodera på. Jag hoppas bara att jag hinner få lite koll på maskinen innan dess. Jag tror inte att Håkan skulle uppskatta att hälften av textilierna i hemmet är smyckade med mer eller mindre skeva och märkligt färgade broderier. smiley smiley

 

// Indra – Letar gamla uttjänta handdukar…

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...