Allmänt Inredning & design

Lite hemifrån… :-)

room1

God kväll på er alla!

Nu börjar det närma sig sängdags för vår del. Det har varit en trevlig dag, med besök av Håkans son och svärdotter och deras goa bebis Oliver, lite frans- och nageljobb och smaskig pizza på kvällskvisten. Men jag är sjukt trött ikväll, har egentligen varit ovanligt trött i flera dagar nu. Är det hösten tro? Man får väl hoppas det i allafall så det inte är något annat skräp.

Ikväll tände jag i allafall värmeljus runt om i hela lägenheten för första gången denna hösten. Det blev ordentligt kyligt fram emot kvällen och jag älskar både värmen och stämningen som det ger med tända ljus lite överallt. Dessutom tycker jag att det ger ett sådant mysigt och välkomnande intryck när man har en lykta tänd utanför ytterdörren. 🙂

Nu börjar vi äntligen få lite ordning på vardagsrummet också. Det har tagit tid, eftersom vi inte haft lust att sätta upp saker på väggarna eller fixa i ordning på annat sätt förrän alla väggar var färdigmålade och skiljeväggen uppsatt och målad. Nu är detta klart och nu väntar bara en väggdekoration som ska ge lite liv åt den stora tomma vita väggen över soffan. Det är bara en bråkdel av väggen som syns här på bilden, det är nästan dubbelt så högt i tak och går även ut flera meter åt sidan. Jag är lite inne på någon form av blomsterranka över väggen men vi får se vad det blir. 🙂

Här ser man i allafall våra underbart härliga gosiga och bekväma soffor som vi köpte i söndags. 😀 Det är hög somna-så-fort-man-sätter-sig-varning på dem. 😛

***

room2

***

Sovrummet har också tagit form den senaste veckan, när jag flyttat upp min vita skänk i sliten shabby-stil dit och fått upp mina vita spetsgardiner som jag köpte på Blå Porten uppe i Härnösand i somras. Till vänster står min pappas gamla lilla pelarbord som vi låtit måla vitt och min gamla vitmålade och slitna stol med sitt vita stolsöverdrag med volanger. Vi har även ett vitrinskåp i hörnet nere vid fönstret, där jag har mina samlingar av porslinsfåglar och älvor. 🙂 Skåpet matchar vår svarta smidessäng med sin svarta botten och ”tak”, vilket även tavlorna över sängen gör med sina svarta ramar. Tavlorna är en bröllopspresent ifrån Håkans dotter och hennes sambo, och de är förstoringar av växter och blommor som hon har fotat själv och framkallat i svartvitt och sepia. Otroligt snygga!

Den hitersta delen av sovrummet syns inte här, men där finns en garderobvägg och i mitten av skåpen finns en dörr in till vår privata lilla toalett. Där har jag inte fått ordning alls ännu, men tanken är att en skänk, byrå eller köpmansdisk ska få ta plats därinne, vitmålad såklart, tillsammans med en helkroppsspegel. Mer om det längre fram. 🙂 Jag har inhandlat lite nya småsaker som ska slipas och målas i närmaste framtiden, så det kommer bli lite mer uppdateringar av inredningen efter hand.

***

room3

***

Till sist måste jag bara visa en bild på dessa två fina värmeljuslampetterna som jag beställt i dag. 😀 Det är en jätteduktig tjej här i Borås som gör dessa på beställning, och de finns även i andra motiv, bland annat barn i svartvitt. Själv ska jag ha blomstermotiv och mina lampetter ska sitta nere i nedervåningen när dom kommer om nån vecka. 🙂

Är ni intresserade av likadana eller liknande så gå in och kika på Borås Loppis på facebook. Där hittar ni tjejen som gör de här. 🙂

***

Men nu får det vara nog för min del ikväll. Det är nagelpyssel i morgon kl.11 och innan dess ska jag försöka sova litegrann tänkte jag. Ha en fortsatt fin kväll alla och en god natt!

På återseende i morgon igen!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

 1. Fiddeli säger:

  Tack söta 🙂 Jag har fler saker som jag gör i samma ”serie”, kika gärna på min blogg Fiddeli vitt å pastell 🙂
  Tyvärr så e de krångel med min mejl, så om ni önskar beställa nåt, så sms:a på 0761 285077 Många kramar Fiddeli Fia Sedin

 2. Fiddeli säger:

  De går bra att sms:a beställning, eller gå in på min blogg Fiddeli vitt å pastell 🙂 Mvh Fia Sedin

 3. Fiddeli säger:

  Suck….mobilnumret är 0761 285077…:)
  Tack söta gumman för att du gör ”reklam” åt lilla mej 🙂 Kram Fia

Kommentarer är stängda.