Dagens recept idag är en riktigt god pastarätt med korv. I stället för bara chorizo så använde jag även ost/baconkorv och frankfurter, vilket jag tyckte blev riktigt gott även om smaken blev något mildare. Jag uteslöt även selleri eftersom varken jag eller min gubbe tycker om det. Men här har ni i allafall receptet i sin helhet och jag rekommenderar det varmt om ni är korvälskare som vi. 🙂
***
Chorizopasta med soltorkade tomater
Du behöver:
400 gram penne rigate
300 gram chorizokorvar
1 st gul lök
250 gram morötter
2 st selleristjälkar
2 st vitlöksklyfta(or)
400 gram krossade tomater
100 gram soltorkade tomater, i olja, avrunna
1 tsk basilika
1 tsk oregano
1 msk balsamvinäger
olivolja
salt och svartpeppar
Gör så här:
1. Koka 400 gram pasta enligt anvisning på paketet.
2. Skala och skiva 250 gram morötter . Skala och hacka 2 vitlöksklyftor och 1 lök. Skiva 2 selleristjälkar och strimla 100 gram soltorkade tomater. Skär korven i skivor.
3. Hetta upp en gryta med 1 msk olja och fräs alltsammans med 1 tsk basilika, 1 tsk oregano och 1 tsk salt i ca 5 min. Tillsätt 1 msk balsamvinäger och 400 gram krossade tomater. Låt det stå och puttra ca 5 min och smaka av med svartpeppar och eventuellt lite mer salt.
4. Sila av pastan och blanda med chorizogrytan.
Lycka till om ni provar receptet! 🙂
Näringsvärde i den här rätten är:
624 kcal
27 gram fett
20 gram protein
67 gram kolhydrater