Allmänt Mat & Bak

Cupcakesbak & långkok denna söndag…

cupcakes-coffee1

Hej hej på er alla denna söndagskväll! 🙂

Då var snart den här helgen till ända också, och det är dags för en ny vecka. Jag tycker tiden bara rusar iväg just nu, förstår inte att den går så fort, så jag har varit helt dagvill ett tag. Eller veckovill måste jag nästan säga.

Nu sitter i allafall maken och jag och njuter av ett naturprogram, Nordisk vildmark, på 2:an. Jag älskar att lyssna på uppläsaren av alla dessa naturprogram, Henrik Ekman. Hans röst är så rogivande och lugn på något sätt och passar så perfekt till handlingen i dessa dokumentärer.

***

cupcakes-coffee2

***

Den här dagen har jag ägnat åt att laga mat och baka, en annan sak som jag tycker är både avslappnande och rogivande. 😀 Jag har kokat en skinkstek till söndagsmiddagen och så har jag gjort lite cupcakes igen. 😛 Så nu gäller det att hitta folk att bjuda på fika i veckan så vi inte äter upp alla själv. Hehe! För dessa cuppisar var verkligen helt underbara, i varje fall för den som tycker om kaffesmak.

Dessa cupcakes heter nämligen Espresso-Tiramisu och är smaksatta med bland annat espresso, ett par droppar whiskey och kanel – fullkomligt ljuvlig smakblandning. 🙂 Jag köpte dock inte bönor och malde ner som recpetet sa, utan använde mig av en annan espressovariant som funkade precis lika bra.

***

coffee1

***

Det var inget dumt kaffe att dricka heller upptäckte vi när vi tog vår trevliga söndagsfika med nybakade cupcakes här i eftermiddags. 🙂 Jag gjorde det nog en smula för svagt, men smaken var helt okej. Dock kommer jag nog mest använda det till smaksättning i bakverk när jag ska ha kaffesmak på något.

***

Nu ska jag i allafall kika lite på tv-tablån och se om den har något att erbjuda ikväll. I morgon är det nagelpyssel som gäller igen, så då blir det inget bakande. 😉

Receptet på dessa cupcakes lägger jag upp så fort jag har skrivit av det ifrån min bok, och det orkar jag inte göra just nu. 😛 Men det kommer inom kort, det lovar jag. För det är något jag rekommenderar er varmt att prova! 😀

Ha nu en mysig söndagskväll alla och en god natt när det är dags!

På återseende i morgon igen!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...