***
Hej hej!
Här kommer det utlovade receptet på mina senaste cupcakes,
ESPRESSO-TIRAMISU CUPCAKES
Du behöver:
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 tsk malen kanel
1 msk malda espressobönor
3 dl strösocker
1 1/4 dl solrosolja
1 1/2 dl naturell yoghurt
1 1/2 dl mjölk
2 ägg, uppvispade
1 msk konjak
200 gram mörka chokladknappar
FLUFFIG ESPRESSOGLASYR
6 dl vispgrädde
3/4 dl florsocker
2 tsk malda espressobönor
250 gram mascarponeost
chokladöverdragna kaffebönor eller chokladströssel
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader.
Sikta ihop mjölet, bakpulvret, bikarbonaten, saltet, kanelen och espresson i en skål.
Vispa ihop sockret, oljan, yoghurten, mjölken, äggvispet, konjaken och chokladknapparna med balongvisp i en annan skål. Vänd försiktigt ner blandningen i de siktade torra ingredienserna med en metallsked – blanda inte längre än nödvändigt.
Fördela smeten jämnt mellan muffinsformarna och jämna till ytan med en spatel. Grädda kakorna i cirka 25 minuter om de är normalstora och lite kortare tid om de är små, eller tills de har rest sig ordentligt och inte längre är kladdiga i mitten (känn efter med en provsticka). Sätt kakorna på galler och låt dem svalna helt innan du dekorerar dem.
***
***
FLUFFIG ESPRESSOGLASYR
Gör espressoglasyren medan kakorna svalnar.
Blanda grädden, florsockret och hälften av espresson i en skål och vispa på medelhög hastighet med elvisp tills det bildas mjuka toppar – vispa inte för länge eftersom grädden då kan bli grynig.
Blanda mascarponen och resten av espresson i en annan skål och vispa blandningen slät med elvisp. Tillsätt lite mer espresso om du vill ha en kraftigare kaffesmak. Gör mascarponeblandningen lite lösare genom att vända ner lite av gräddblandningen och vänd sedan försiktigt ner mascarponeblandningen i grädden. Låt glasyren stå i kylen i 1-2 timmar eller tills den är bredbar.
Bred glasyren över de avsvalnade kakorna med en spatel eller använd spritspåse med stjärntyll. Toppa varje cupcake med chokladöverdragna kaffebönor eller chokladströssel.
Lycka till med cupcakesbaket! 😀