Pyssel & handarbete

Nytt till pysselhörnan.. :-)

pysselnytt1

***

Hej hej på er alla!

Nu har jag äntligen kommit igång på allvar med mina möbelrenoveringar. 🙂 Framför allt med sekretären som jag tjatat om hur länge som helst nu. 😛 Jag har slipat ner den, grundmålat den och idag målade jag den första ”riktiga” omgången. Jag har hittat lite olika varianter av knoppar och beslag som jag fastnat för, men inte riktigt bestämt mig än. Antingen blir det vita blomformade porslinknoppar eller antikbehandlade runda beslag. Lägger upp bilder på dem lite senare. På sekretärens lock ska jag ha någon form av text, men vet inte riktigt vad ännu. Den här sekretären har jag fått efter min älskade mormor, och jag vill gärna ha något som relaterar till henne. 🙂

***

pysselnytt2

***

Dessa två söta knoppar kom jag däremot över på Borås loppis och de ska sitta på mitt lilla vitrinskåp i köket som jag målade härom veckan. Det kommer att lysa upp det jättefint tror jag. 🙂 Jag ska köpa två likadana till tänkte jag, till mitt stora vitrinskåp, så de matchar varandra.

***

pysselnytt7

***

Dessa fina tofsar kom jag också över på Boråsloppisen. Det är ett perfekt ställe att göra klipp på. 😀 Tyvärr var de lite mörkare i verkligheten än på denna bilden som låg i annonsen, den rätta färgen ser man på översta fotot här. Men jag tycker väldigt mycket om dem ändå, de är otroligt romantiska. 🙂 Förmodligen kommer jag hänga dem på knopparna på mitt höga vitrinskåp.

***

pysselnytt3

***

Ännu ett av mina Boråsloppisfynd. 😀 Såna här gamla fina trärullar har jag varit på jakt efter länge, att rulla upp spetsband på och ha som dekoration är tanken. Och till min stora lycka vann jag en budgivning på dessa två. Vi åkte iväg och hämtade dem härom kvällen och när jag kom hem lade jag dem på köksbänken. Då rullade de iväg och den ena föll i golvet och gick i två bitar. *suck* Ibland har man en sjukt irriterande otur! Jag blev så arg på mig själv! Men Håkan har limmat ihop den för mig så den håller för sitt ändamål i allafall, som dekoration, tack o lov!

***

pysselnytt6

***

På posten kom idag mitt paket med min buxbom på tråd som jag ska ha till mina metalltrådshjärtan. 😀 Jag beställde dem på Butik Gylldevik i fredags och de kom redan idag. Supersnabb leverans, det gillar jag. 🙂

***

pysselnytt5

***

Från samma butik kom även mina små siffor som jag ska ha till årets adventsljusstake. 🙂 Nu gäller det bara att få tag på en låda som ljusen ska stå i, eller något annat passande.

***

Jahapp, det var lite av nyheterna i min pysselhörna. 🙂 Idag blir det nog inte så mycket gjort, för jag har en nageluppsättning att göra om en halvtimme. Men i morgon ska jag pyssla lite igen, måla andra omgången på sekretären och göra klart mina hjärtkransar. Och så ska jag iväg och köpa spets på metervara till mina trärullar. 🙂

Ha en fortsatt fin dag nu. Jag återkommer lite senare med lite höstnaglar. 🙂

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    Ett tips är att lägga ut bloggen på linkandlike.se för att få fler följare!

Kommentarer är stängda.