evvebakning1

***

Hej hej där ute i kvällsmörkret alla! 🙂

Då har jag slagit mig ner i soffan efter en lång och intensiv dag men rolig dag. Första delen av den var det nagelpyssel för hela slanten, och på eftermiddagen har jag haft besök av min bror och brorsdotter. Vi har bakat cupcakes tillsammans, Evve och jag, och Evelyn har fått dekorera och pyssla helt på egen hand. 🙂 Resultatet blev ett gäng riktigt färgglada och smarriga cuppisar. 😀

***

evvebakning2

***

De fina formarna i blått och grönt hittade jag på Netto för ett par veckor sedan. Det där är en riktig guldgruva av och till, man kan hitta massor av fina småsaker om man håller ögon öppna. 🙂

***

***

Färggladare cupcakes har jag nog aldrig gjort tror jag. 😛 Smaken är vanilj, både själva kakan och smörkrämen, den sista uppdelad i tre delar och färgad med hushållsfärg. Sedan valde Evelyn bland alla mina strössel och dekorerade dem i ännu mer glada färger. 😀

Själv tyckte jag att smörkrämen var i sötaste laget måste jag erkänna, men de är riktiga godiscupcakes. Receptet kommer ifrån min underbara bok Lola´s cupcakes och kommer här:

VANILJCUPCAKES

Du behöver:

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

150 gram smör, tärnat och rumsvarmt

1  3/4 dl socker

1/2 vaniljstång

3 ägg

Strössel till dekoration

Vaniljglasyr

Du behöver:


125 gram smör, tärnat och rumsvarmt

8 dl florsocker

1 tsk vaniljextrakt

1 msk mjölk

hushållsfärg

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader.

Sikta ihop mjölet, bakpulvret och saltet i en skål.

Vispa smöret och sockret ljust och luftigt med elvisp i en annan skål. Skrapa skålens kanter med en slickepott med jämna mellanrum så allt kommer med. Snitta upp vaniljstången på längden med en liten vass kniv och skrapa ner fröna i skålen med smörblandningen. Tillsätt äggen ett i taget och vispa väl efter varje.

Tillsätt de siktade torra ingredienserna i omgångar och vispa på låg hastighet tills allt är blandat.

Fördela smeten jämnt mellan muffinsformarna och grädda kakorna i 20-25 minuter eller tills de inte längre är kladdiga i mitten (känn efter med en provsticka). Sätt kakorna på galler och låt dem svalna helt innan du dekorerar dem.

Vaniljglasyr

Gör vaniljglasyren medan kakorna svalnar.

Vispa smöret riktigt mjukt och slätt med elvisp. Sikta ner hälften av florsockret och vispa tills allt är blandat. Sikta ner resten av florsockret, vispa på låg hastighet och tillsätt vaniljextraktet. Vispa ner mjölken lite i taget och vispa sedan kraftigt i 3-5 minuter. Tillsätt lite mer mjölk om glasyren verkar för fast.

Om du vill färga glasyren tillsätter du några droppar hushållsfärg och fortsätter vispa tills färgen är jämnt fördelad. Låt glasyren stå i kylen tills du ska använda den.

Bred glasyren över de avsvalnade kakorna med en spatel eller använd en spritspåse med stjärntyll. Dekorera med olika former av strössel.

***

evvebakning3

***

Det var dagens recept och nu ska jag ta en snabbdusch och sen är det soffslappande som gäller för min del. 🙂 I morgon ska jag börja måla min byrå som jag köpte förra veckan, sekretären är nästan klar så det kommer bilder på den snart. Jag hann med den sista strykningen i mellan nageljobben idag, och den blir såå himla fin! 😀 Tänk så man kan förnya möbler med lite färg.

Hoppas ni har haft en lika fin dag som jag har haft. =))

Må så gott alla och ha en mysig kväll! Eventuellt på återseende lite senare, annars i morgon. 😉

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 31st oktober 2012
Filled Under: Allmänt, Cupcakes, Familj & vänner