Mat & Bak

Tidigt ute… :-)

rusta0

Hej hej i kvällen på er!

Det här är väl egentligen milt sagt en smula för tidigt att blogga om kan man tycka. 😛 Jul och julpynt är kanske inte något man har lust att börja planera för innan ens första advent har kommit. Men det är lite medvetet just det här. Det är nämligen Rustas nya julpynt det gäller, och som alla vet är Rusta snorbilligt – och därmed tar det mesta slut långt innan i varjefall jag har vaknat till och lyckats ta mig dit. *s*

***

rusta11

***

Bortsett ifrån rent julpynt så finns ju även andra saker som passar bra redan nu. Som de här lyktorna till exempel. Den röda kanske känns lite mer julig, men de vita ska jag själv försöka komma över innan de tar slut. I varje fall setet med de fem små överst, som skulle passa tokbra ovanför min altandörr, där jag just nu bara har fem ljuskoppar. Dom finns även i svart, för den som hellre har det, eller i rött – perfekt till julen. 🙂 Jag kunde faktiskt tänka mig två set – ett till altanen också. Det hade ju varit ursött med de här i rött eller svart ute i snön i vinter.

***

rusta41

***

Rent julrelaterat är dock de här söta kulorna! Jag tror inte jag ska ha någon färg alls i år, bara vitt och silver. 🙂 Jag har haft det förr och det är så himla vackert! Så för min del lockar de vita varianterna här. Dessutom har dom väldigt söta silvriga ekollon på Rusta som jag tänkte kika lite närmare på. Annars planerar jag att plocka och spraymåla egna kottar och ekollon i silver till granen i år.

***

rusta5

***

Och appropå silver, så hittade jag även dessa silverhjärtan som definitivt ska få flytta in i min gran i år. 🙂 Jag sitter även och letar på nätet efter gammalt julgranspynt i fattigmanssilver och liknande, men det är inte helt lätt att få tag på. Även gamla fina kulor i glas skulle jag vilja ha. Det minns jag att vi hade när jag var liten, för det var alltid minst en kula som gick i golvet i småbitar när vi klädde granen. 😉 Men vackert var det.

Hur som helst – ett tips till er som funderat på att köpa lite nya, prisvärda saker till granen denna julen – ta er en sväng till Rusta redan nu, innan hyllorna gapar tomma. Det ska i allafall jag göra. 😛 Jag är dessutom på jakt efter en konstgjord granrisgirlang och det såg jag att dom hade där också.

Idag har jag i allafall beställt hem buxbomgirlang på rulle till mina hjärtan, silversiffror till framtida adventsljusstaken och en ljuvlig liten kakstämpel, ”Home made”.

***

kakstampel1

***

Det ska bli kul att prova den här när den kommer. Riktigt charmigt till dom hemmagjorda kakorna tycker jag! 😀

Men nu är det nog sängdags för min del. Hjärtat har precis kommit hem ifrån sin whiskeykväll med kompisarna, så nu ska vi kika på ”6:e dagen” och se om det är något att ha.

Ha en fortsatt fin kväll alla och sov gott när det är dags! På återseende i morgon igen!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...