Allmänt

Biokväll med syrran! :-)

twilight1

***

God kväll därute alla!

Det blev sent ikväll, men nu är jag hemma, fixad för sängen och ska snart gå och lägga mig. 🙂 Det har varit en riktigt mysig kväll tillsammans med lillasyster Nicole. Vi gick på nio-föreställningen, Twilight Breaking dawn Part 2, sååå himla bra! 😀 Och framför allt efterlängtad ska man väl tillägga.

Jag har ju läst (eller lyssnat) på böckerna och har man gjort det brukar man ju många gånger bli besviken på filmen. Så vad tyckte jag om Breaking dawn?

Först och främst blir man ju alltid lite besviken på att så många saker är borttagna i filmerna. Det är ju förståeligt, skulle man filma precis allt så skulle filmerna bli flera veckor långa. 😛 Men vissa händelser eller scener tycker man själv är så viktiga och man kanske har väntat på att få se just dem, och så är de bara inte med. Det blir ju lite snopet förstås. Och så var det i kvällens film också. Jag ska inte nämna några specifika scener eftersom alla ännu kanske inte hunnit se filmen. Och jag ska heller inte nämna den totala överraskningen som filmen bjöd på. 😉 Men den lyfte nog filmen en hel del. Till och med i boken kände jag en smula antiklimax i slutet, en känsla som inte uppstår i filmen. You will see… 😉

***

biobiljetter1

***

Mer då? Ja, filmen var väldigt mycket råare och mörkare än de tidigare delarna. I vissa fall nästan så man hoppade till och kände en impuls att vilja blunda. Men jag kanske är lite överkänslig. 😛

Bellas förändring var tydlig. Inte bara utseendemässigt, utan hon spelade en helt annan typ av roll – inte längre en osäker och fumlig tjej utan en vacker, självsäker kvinna, precis som boken beskriver henne. Men mycket runt hennes ”uppvaknande”, möten med Renesmee och träning är borttaget tyvärr. Det känns alltid lite avhugget att se filmen när man läst boken tycker jag. Precis som man har tagit lite här och lite där för att hinna med så mycket som möjligt, men ingenting riktigt ordentligt eller avslutat.

***

Nu låter det som att jag är besviken på kvällens film men så är det absolut inte! Breaking dawn Part 2 är grymt bra, och den enda besvikelsen ligger egentligen i att man hade velat se ännu mer. Det som finns med är dock både bra och snyggt gjort. Hela den här filmen är väldigt ”snyggt” gjord, i färger, vyer m.m.

Jag ska definitivt köpa dvd’n så fort den behagar komma ut i handeln. 😀

***

Tack så jättemycket syster för min födelsedagspresent! 🙂

Nu ska jag hoppa i säng och hoppas på lite sömn i natt. I morgon är det sy-dag igen, och lite annat pyssel.

Ha en fin kväll och natt alla och på återseende i morgon!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...