Allmänt Naglar Skönhet & hälsa

Tröttgök… ;-)

loxy122

God söndagskväll på er alla!

Då var snart denna helgen slut. Äntligen måste jag tillägga för ovanlighetens skull, för min älskade make har varit i väg och jobbat i flera dygn och jag saknar honom! Vill ha hem honom nu. 🙂

Min lilla Loxy sover hela tiden, men han är orolig och vaknar av minsta ljud. Varenda kväll hela veckan har det skjutits fyrverkerier här uppe hos oss, och Loxy har tillbringat timme efter timme med att skaka och darra, flämta, hyperventilera och dregla av rädsla. Han törs inte gå ut och göra sina behov, och även om man tvingar ut honom, bär honom en bit bort från hemmet och sedan sätter ner honom, så gör han ingenting. Han är för rädd och vill bara hem. Han vågar inte sitta still tillräckligt länge för att kunna göra i från sig, utan drar helt förblindad av skräck i kopplet hemåt. Han har vid ett par tillfällen gjort sina behov inomhus, i duschen, men det är inte tillräckligt så jag hoppas han inte får problem med hälsan efter de här dagarna. Många veterinärer skriver på nätet om djur dom får in efter nyår, som haft problem med både tarm och blåsa efter flera dagars ”hållande” pga rädslan.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att smällare totalförbjuds att säljas till privatpersoner. Många organisationer kämpar för att få igenom det, inte bara för djurens skull utan även för alla skador till har åsamkat människor, miljön och hem som har brunnit ner. Ett lysande förslag tycker jag är att varje kommun bjuder på ett fyrverkeri varje nyår vid en speciell tid, så de som har problem kan hålla sig undan eller på annat sätt skydda sig eller sitt djur under den begränsade tiden. Som det har varit i år – över en veckas smällande av och till – fungerar bara inte. Jag höll Loxy nedlugnad med tabletter under fyra dagar, längre än så vill jag faktiskt inte droga min hund. Och jag anser inte att det ska behövas heller.

Jag vet att det här är en känslig fråga för många, och jag har själv fått höra från folk på facebook att ”det blir inget nyår om fyrverkerier förbjuds” och ”dom minsann kommer att vägra fira nyår om dom inte får smälla”. Jaha? Om deras firande av det nya året står och faller med att dom själva ska få skjuta upp fyrverkerier så tycker jag verkligen synd om dem. En person blev vansinnig och menade att vi med rädda hundar var riktiga jäkla egoister som ville ta bort något som andra älskade att göra. Vi fick väl gömma oss i en källare eller nåt, eller åka till nåt land där man inte skjuter på nyår, ansåg denna personen, om vi nu var så jäkla dumma att skaffa oss skotträdda hundar som vi inte lyckas träna. Dom skulle i allafall fortsätta med sin rättighet till fyrverkerier. Och då undrar jag bara… Vi är egoister??

Det märks att personer med denna inställningen inte vet ett dyft om skotträdsla hos hund. Att det faktiskt kan vara medfött, gå i arv, lika väl som de kan få det pga en speciell händelse. Och det kan hända när som helst i hundens liv. Bara för att man har en smällarsäker hund nu, så kan vad som helst hända nästa gång det skickas upp raketer.

Nåväl, vi får väl se vad som händer under året. Tack och lov verkar fler och fler inse detta problemet och det är många som tycker att det ska förbjudas. Vi håller alla tummar och tår – och tassar – vi har för det.

Efter den långa utläggningen så över till något helt annat. Det blir alltid längre än jag tänkt mig när jag börjar skriva om detta ämnet. 😉

***

nailz54

***

nailz55

***

Det var ett tag sedan som jag lade upp några naglar nu, så här kommer ett par uppsättningar som jag gjorde, en före och en efter, nyår. 🙂 Den översta går helt i vitt, med fransk vit kant, vitt glitter och handmålade vita prickar. I lillfingernageln sitter en liten silverring med en silverfärgad pärla i, en liten nagelpiercing. 🙂 Jag har en själv just nu, fast en i guld som matchar min nuvarande nageldesign.

Den andra uppsättningen är gjord i midnattsblå glittergel och mörkblått löst glitter. Här sitter även några snöflingor här och där på tipparna.

***

nikekollage1

***

Avslutningsvis kommer här ett litet kollage av de enda fotona som blev något att visa upp från vår mysiga nyårsafton i Skara. Nike vid middagsbordet. 😀 Jag hade åkt iväg med tomt batteri till kameran och ingen laddare så jag fick använda iphonen, något som inte blev helt lyckat denna gången. Nästan alla foton blev suddiga och oklara. 🙁

Men det var en jättemysig nyårsafton i allafall, och nästa gång kommer jag packa ner alla batterier, kablar och extraladdare jag har. 😛

Nu ska jag ta hand om min darrande hund, för nog fan skjuter dom här i kväll också. Hade jag vetat vilka det var så hade jag polisanmält det för längesen, men så länge lagen är så luddig som den är här i Borås, så lär det inte göra något varken från eller till tyvärr.

Ha nu en fin söndagskväll alla! På återseende i morgon igen!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. säger:

    Fina bilder!

  2. Cherlindrea säger:

    Tack så mycket! 🙂

Kommentarer är stängda.