Mat & Bak

Laxpasta

Som jag nämnde i en kommentar, så hade även vi en laxrätt till middag härom dagen. Jag brukar oftast hitta på egna recept, en vana från ”ungdomstiden” när man oftast svängde ihop något ätbart utav vad kylen hade att erbjuda. smiley Numera gör jag det mer för att jag tycker det är kul. Eftersom jag hade migrän, så hjälpte mamma mig med middagen den dagen, så det är hon som har lagat maten efter mina anvisningar, gastade ifrån sovrummet. smiley Här kommer i varjefall ”receptet”, för det blev faktiskt riktigt gott! smiley

 

Laxpasta

INGREDIENSER

3 laxfiléer

1 paket crabsticks

2 gula lökar

1 burk majs

färska champinjoner

färska kantareller

broccoli

körsbärstomater

smörgåskrasse

2 burkar cremé fraiche ”Franska örter”

ca 6 dl matlagningsgrädde

salt

peppar

citronpeppar

 

Gör så här:

Krydda laxen med valfri krydda, (jag valde citronpeppar) och stek den i lite smör. Ställ den åt sidan.

Skär crabsticken i tunna strimlor, bryt små buketter av broccolin och skär körsbärstomaterna i halvor. Ställ även dessa åt sidan.

Skiva champinjonerna och skär kantarellerna. Fräs dessa tillsammans med hackad lök och majs i en stor, djup panna. Skär laxen i bitar och lägg ner dessa tillsammans med den strimlade crabsticken i grönsaksblandningen. Blanda i cremé fraichen och låt det bli varmt. Häll på matlagningsgrädden i omgångar och låt det småsjuda på låg värme. Krydda efter smak med salt, svartpeppar och citronpeppar. Strax innan serveringen, blanda i broccolin och körbärstomaterna så att broccolin behåller sin krispighet och tomaterna bara blir lite varma. Strö över smörgåskrasse.

Jag valde att koka tagiatelle till detta, men det funkar ju såklart med vilken pasta som helst.

Det blev faktiskt riktigt supergott! smiley

 

// Indra – Kokar soppa på en spik… smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...