Som jag nämnde i en kommentar, så hade även vi en laxrätt till middag härom dagen. Jag brukar oftast hitta på egna recept, en vana från ”ungdomstiden” när man oftast svängde ihop något ätbart utav vad kylen hade att erbjuda. Numera gör jag det mer för att jag tycker det är kul. Eftersom jag hade migrän, så hjälpte mamma mig med middagen den dagen, så det är hon som har lagat maten efter mina anvisningar, gastade ifrån sovrummet. Här kommer i varjefall ”receptet”, för det blev faktiskt riktigt gott!
Laxpasta
INGREDIENSER
3 laxfiléer
1 paket crabsticks
2 gula lökar
1 burk majs
färska champinjoner
färska kantareller
broccoli
körsbärstomater
smörgåskrasse
2 burkar cremé fraiche ”Franska örter”
ca 6 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
citronpeppar
Gör så här:
Krydda laxen med valfri krydda, (jag valde citronpeppar) och stek den i lite smör. Ställ den åt sidan.
Skär crabsticken i tunna strimlor, bryt små buketter av broccolin och skär körsbärstomaterna i halvor. Ställ även dessa åt sidan.
Skiva champinjonerna och skär kantarellerna. Fräs dessa tillsammans med hackad lök och majs i en stor, djup panna. Skär laxen i bitar och lägg ner dessa tillsammans med den strimlade crabsticken i grönsaksblandningen. Blanda i cremé fraichen och låt det bli varmt. Häll på matlagningsgrädden i omgångar och låt det småsjuda på låg värme. Krydda efter smak med salt, svartpeppar och citronpeppar. Strax innan serveringen, blanda i broccolin och körbärstomaterna så att broccolin behåller sin krispighet och tomaterna bara blir lite varma. Strö över smörgåskrasse.
Jag valde att koka tagiatelle till detta, men det funkar ju såklart med vilken pasta som helst.
Det blev faktiskt riktigt supergott!
// Indra – Kokar soppa på en spik…